AKP'li başkan, 'Yeşil' maskesi takan taraftarları savundu

AKP'li başkan, 'Yeşil' maskesi takan taraftarları savundu

AKP Sakarya İl Başkanı Yunus Tever, Amedspor maçına faili meçhul cinayetlerle özdeşleşen 'Yeşil'in maskesi ile giden taraftara destek verdi.

Amedspor geçen hafta İstanbul Olimpiyatı Stadyumu’nda Sakaryaspor ile karşılaştı. Maçın ardından sosyal medyada paylaşılan görüntülerde maça giden bir grup Sakaryaspor taraftarının adı 90’lı yıllarda faili meçhul cinayetlerle özdeşleşen 'Yeşil' kod adlı JİTEM elemanı Mahmut Yıldırım'ın fotoğrafından maske yaptığı ve bu maskelerle maça gittiği ortaya çıktı.

AKP Sakarya İl Başkanı Yunus Tever, Amedspor maçına, faili meçhul cinayetlerin sorumlularından "Yeşil" kod adlı Mahmut Yıldırım'ın maskesiyle giden ve haklarında soruşturma açılan Sakaryaspor taraftarlarına destek verdi.

Tever, paylaşımında, "Taraftarlarımız bugün hedefe konulduysa, bu şahsiyetli duruşlarından, vatan ve millet sevgisindendir" ifadelerini kullandı.

Olayın ardından 11 Sakaryaspor taraftarı gözaltına alınırken, AKP Sakarya İl Başkanı Tever, CHP Sakarya Milletvekili Ayça Taşkent'in, "Sakaryaspor’un yeşili umudun, mücadelenin, barışın, birliğin ve beraberliğin yeşilidir. Şehrimiz, bu toprakların en kirli faili meçhul tetikçilerinin değil; 'Dünyayı güzellik kurtaracak' diyen Sait Faik’in şehridir. Umarım gençlerimiz yaptıkları bu yanlışın farkına varırlar" paylaşımını alıntılayarak şu ifadeleri kullandı:

"CHP Sakarya Milletvekili tarafından yapılan paylaşımla gözaltına alınan Sakaryaspor taraftarı asla yalnız değildir!

Siyasetçiler milletimize hizmet etme noktasında rekabet siyaseti ile yarışmalıdır, husumet siyasetinin ve terör örgütü sempatizanlarının destekçisi olmamalıdır. Bu husustaki ayrımı iyi yapmak lazım.

Nefret söylemi ve eylemleriyle bir yere varılamayacağını iyi bilir ve bunu daima reddederiz. Fakat taraftarlarımız bugün hedefe konulduysa, bu şahsiyetli duruşlarından, vatan ve millet sevgisindendir. Gençlerimiz, vatanseverliklerini ve Sakarya’ya olan bağlılıklarını bu şehrin takımına olan aidiyetleriyle ifade etmektedir. Sizlerin de bu ayrımı özellikle iyi yapmanızı tavsiye ederim Ayça Hanım.

Şayet bu konuda samimiyseniz; Sakarya’nın çocuklarını hedef göstermekle değil, mensubu olduğunuz partinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün konu edildiği pankartlara el konulduğunda bu duruşu göstermenizi beklerdik.

Sabah başka, akşam başka konuşmakla samimi olamazsanız. Umarım bu yanlıştan bir an evvel döner, bu aziz şehrin milletvekili olduğunuzun farkına varırsınız!"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler