AKTİFFELSEFE 35 YAŞINDA

AKTİFFELSEFE 35 YAŞINDA

Aktiffelsefe Kültür Derneği, 35’inci yılını 500’den fazla kişinin katılımı ile coşkulu şekilde kutladı.

Aktif Felsefe Kültür Derneği'nden yapılan açıklama şu şekilde:

Daha iyi bir birey, daha iyi bir toplum ve daha iyi bir dünya inşa edebilmek amacıyla, insanlığın sahip olduğu kültürel ve tarihî değerlerle felsefî birikimleri halkla etkin bir şekilde ve tamamen gönüllülük esasına dayalı olarak paylaşan Aktiffelsefe Kültür Derneği, kuruluşunun 35’inci yılını, ülkemizin 12 ili ve 18 şubesinden festival için Ankara Zübeyde Hanım Çankaya Evi’ne gelen 500’ü aşkın üye ve dostlarının katılımı ile kutladı.

aktiffelsefe-35-yasinda1.jpeg

Dolu dolu bir program ile gerçekleşen festivalin sloganı “İnsan Köprüdür” oldu.
Festivalimiz İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından opera sanatçılarımızın konseri ve Aktiffelsefe 35. Yıl Belgeseli gösterimiyle başladı.
Çankaya Kaymakamı Sn. Murat Duru’nun, Aktiffelsefe Genel Başkanı Sn. Oya Uysal’ın, GEA Arama Kurtarma Grubu Koordinatörü Sn. Umut Dinçşahin’in ve Geleneksel Türkiye Fotoğraf Yarışması Danışmanımız Sn. Mehmet Arslan Güven’in 35. Yıl konuşmaları uzun yıllardır süren felsefi dostluğumuzu perçinledi. Oya Uysal konuşmasında; “Gönüllülerimizin sürdürülebirliğini nasıl sağladığımız bizlere çok sık sorulan bir sorudur. “İnsan köprüdür” adlı 35.yıla özel olarak yazılan kitabımızda da daha detaylı yazdım, kısaca bu soruya 3 adımdan oluşan bir yanıt verelim:

aktiffelsefe-35-yasinda2.jpeg
İlki; ortak hedef, yani DAHA İYİ BİR DÜNYA DAHA İYİ BİR TÜRKİYE İkincisi; sürekli eğitim ki sürekli Yaşam için Pratik Felsefe Seminerleri veriyoruz ve Üçüncüsü Uyum içinde birlikte yaşam ki bunu da Nezaketi-Erdemleri temel alarak yapıyoruz.
Birlikte yaşam mümkün, Aktiffelsefe, aynı zamanda dünyaya bu birlikte yaşamın da imkanlarını yöntemini uygulamalı olarak göstermektedir. Sonuç olarak, Aktiffelsefe hepimizin aradığı pozitif değişimin adıdır.” Dedi.


Aktiffelsefe Kültür Yayınları Koordinatörü Sn. Gülcan Gelerli Yazıcı, içerikleri gönüllülerimiz tarafından hazırlanan Feniks Dergimizin 100. Sayısı ile son kitabımız “İnsan Köprüdür” yayınlarının 35. yıl anısına okurla buluştuğunu müjdeledi.


Ada Müziğin yayıncılığını yaptığı, sözleri Ali Kocatepeye, bestesi ve yorumu Doğan Canku’ya ait olan unutulmaz müzik eseri ‘’İnsanoğlu’’ parçasının kullanım hakkının, gönüllü olarak Aktiffelsefe Kültür Derneği’ne verilmesi de 35. Yıl kutlamalarına anlam ve mutluluk katmıştır.

35. Aktiffelsefe Festivalimiz kapsamında “İnsan Köprüdür” ana temalı panelimiz Halkla İlişkiler Koordinatörü Nur Karen Bektaş’ın moderasyonu ile gerçekleşti.

aktiffelsefe-35-yasinda3.jpeg
DOĞASINA YABANCILAŞAN VE YALNIZLAŞAN İNSAN, YENİDEN KENDİ DOĞASINA YAKINLAŞABİLİR VE BİRLİKTE YAŞAMI İNŞA EDEBİLİR
Köprünün eğitim, sanat, bilim ve birlikte yaşam vasıtasıyla nasıl güçleneceğini vurgulayan
panelistlerimiz Eğitim Koordinatörü Elif Öztürk, Çanakkale Temsilcisi Büşra Günçel’e, Alsancak Şube Başkanı Ahmet Dildan’a ve Gea Koordinatörü Umut Dinçşahin sunumları gerçekleştirdi. İnsan köprüdür teması ile eğitim perspektifinden, Elif Öztürk, sahip olma bilincinin giderek köklendiği ve eğitime de yansıdığı günümüz dünyasında, felsefenin ışığı ile eğitimi buluşturmaktan ve sahip olma bilincinden olmak kültürüne doğru bir köprü kurmaktan; Bilim perspektifinden, Ahmet Dildan, doğanın ve evrenin bilgisini araştıran bilim ve felsefenin gerçeğin farklı boyutlarına ışık tuttuğu ve ancak bunların el ele vermesiyle geleceğe yön verecek olan yeni bilimin daha hümanist ve bütüncül olabileceğinden ve tarih içinden bu rönsesansı başarmış bilim insanlarından;
Sanat perspektifinden, Büşra Günçel, dün ve yarın arasında köprüler kuran sanat, yalnızca geçmişi anlamamızı değil, aynı zamanda yarının kültürünü inşa etmemizi mümkün kıldığından, sanatın kültürler arası, zaman ve mekânın ötesinde, insanlığın güzellik ve estetikle buluşmasını sağlayan ortak dil olduğundan Birlikte yaşam perspektifinden, Umut Dinçşahin kendine ve diğer insanlara, doğaya yabancılaşan ve yalnızlaşan insanın ruhun etiği ve estetiği ile yeniden kendi doğasına yakınlaşabileceğini ve birilkte yaşamı inşa edebileceğinden bahsedildi.


Maxwell Anderson’un “Yalınayak Sokrates” isimli oyunu Aktiffelsefe Antalya Şubesi üyeleri tarafından sahnelendi ve büyük ilgi gördü. Gün boyunca Aktiffelsefe Kültür Derneği bünyesinde üretilen tüm ürünler, Aktiffelsefe El Sanatlarından, Aktiffelsefe Yayınlarına, Bez Bebek Atölyesinden, stantlardaki felsefi oyunlara farklı stantlar ve etkinlikler ile sergilendi. Ayrıca çocuklar için eş zamanlı olarak felsefe ve bilim atölyeleri gerçekleşti.


Kutlamalara 28 Nisan 2024 Pazar günü de devam eden ekip programına Anıtkabir’de Gazi Mustafa Kemal Atatük’ün ziyaret edilmesi ile başladı ve Ankara’nın çeşitli noktalarındaki müze ve ören yerlerini gezerek günü tamamladı.
Tarihin değerli fikirlerini geleceğe aktaran ve topluma yararlı sosyal kampanya ve etkinlikleri gönüllülük esasıyla düzenleyen Aktiffelsefe Kültür Derneği, teorik ve pratik çalışmalarla ülke genelinde dileyen ve ilgi duyan herkesin yaşamını daha iyi hale getirmeye odaklanmış olarak çalışıyor.


Kültürel, felsefî, sosyal ve ekolojik çalışmalarla insanların düşünme, sorgulama ve iyi olanı seçebilme yeteneklerini felsefe aracılığıyla geliştirmeyi görev bilen Dernek, tam 35 yıldır daha iyi bir toplum oluşmasına katkıda bulunabilmek için felsefeye ilgiyi arttırmak yolunda büyük mesafeler kat etti.
AKTİFFELSEFE KÜLTÜR DERNEĞİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler