Prof. Dr. Erkan SEVİNÇ

Prof. Dr. Erkan SEVİNÇ

Alev Alev

En son Fagold Kuyumculuk’un düzenlediği özel gecede izledim onu. Yine sahnede şarkısında olduğu gibi “alev alev”di.

1987 doğumlu. Hulusi Derici ve Jale Ediz'in kızları olarak dünyaya geldi. Dört yaşında org çalmaya başladı. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Piyano bölümü sonrası İstanbul Bilgi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nü bitirdi. Pazarlama iletişimi yüksek lisans programına devam ederken O Ses Türkiye'ye katıldı ve yarı finale kadar yükseldi. Aynı dönemde Monopop isimli grupla Türkiye'nin birçok yerinde sahne aldı.

Derici 2012'de "Bensiz Yapamazsın" single'ı ile profesyonel anlamda müzik hayatına başladı. Ardından Mayıs 2013'te ikinci single'ı "Düşler Ülkesinin Gelgit Akıllısı"nı piyasaya çıkardı. Neşet Ertaş şarkısı olan "Neredesin Sen?"den sonra 2014'te yayımladığı "Kalbimin Tek Sahibine" single'ı Türkiye'de hit olarak YouTube'da izlenme başarısı yakaladı.

Sanatçının ilk stüdyo albümü Dantel’dir. Albümle aynı adı taşıyan çıkış şarkısı, haftalarca bir numarada kaldı.2018 yılı Ağustos ayında “Sabıka Kaydı “ başlıklı albümü piyasaya sürüldü. Albümün çıkış şarkısı "Ben Tek Siz Hepiniz" dillerden düşmeyen bir şarkı oldu. En son albümü Mest Of adını taşıyor.

“İlgi manyağıyım ben. Bu ilgi çekme manyaklığıma ne bir psikiyatr, ne de ailem çare bulabildi. Okulda zamanında camdan atlamış insanım yani ilgi çekmek için. Çok hoşuma gidiyor. Nereden geliyor bu manyaklığım bilmiyorum ama öyleyim. “Bu klibi şuradan araklamış” diyorlar ya.. Yahu kendim söylüyorum zaten o fikirle yaptık bunu diye. Ama böyle ortalık karışıyor, konuşuyorlar ya, zevkten bayılıyorum. Hep vardı bu içimde, inkar etmedim. Bir kere daha dünyaya gelsem, “Kim olmak istersin?” diye sorsalar, bir tek Jennifer Lopez olmak isterim onun haricinde yine bu koca ağızlı İrem Derici olmak isterim derim” diyor.

Sanatçı 13 Eylül 2014'te radyocu Rıza Esendemir ile yaptığı evliliğini 22 Mart 2016'da tek celselik bir boşanma davasıyla sonlandırdı.Bu arada hayatına giren çıkanlar oldu.Şimdilerde “At gibi aşığım “dediği Survivor yarışmacısı Atakan Işıktutan ile birlikte..Aşk için neler diyor?

“Birini beğenirim mesela, benden haberi olmaz. Ben bir şekilde onun hayatına girer, allem edip kalem edip aşık ederim kendime. Bu da ciddi bir mesai gerektiriyor. Onun geçmişini, hobilerini, gezdiği yeri öğrenmek, mizah anlayışını öğrenmek… Epey ön çalışma yapıyorum ben. Hedefi belirle, hedefe yürü, görevi başarıyla tamamla Seçiyorum ama karşı tarafa sanki o beni seçmiş gibi hissettiriyorum. Benim aşk anlayışım hastalıklı. Karşımdakini de hasta ediyorum. Zekaya aşık bir tipim ben. Herkesin beğendiği bir tip vardır ama işin içine zeka girince bana bir haller oluyor. Hah, şimdi ayvayı yedik diyorum. Şu an mutluyum ama beş dakika sonra ne olacağı belli değil. Boşuna Sezen Aksu zamanında, ‘Düşler Ülkesinin Gel Git Akıllısı’ şarkısını bana vermemiş. Şarkılarım tutuyor, sağlığım yerinde, anam babam hayatta, yediğim önümde yemediğim arkamda.”

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.