Araştırmacı Yazar Nimet Erenler Gülkökü Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde Marmara Üniversitesi Öğrencileriyle Buluştu.
Nimet Erenler Gülkökü günün anlam ve önemi ile ilgili Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinden oluşan Marmara Üniversitesi İletişim Kulübü'nün (MÜİK) düzenlediği söyleşi davetini kabul etti.
Nimet Erenler Gülkökü 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Söyleşisi için Marmara Üniversitesi öğrencileriyle buluştu.Öncelikle öğrenciler Nimet Hanım'ın keni hayatından esinlenerek yapılmış olan 'Nimet Belgeseli' ni izledi.
KADIN İLK EĞİTMENDİR
Nimet Erenler Gülkökü her zaman söylediğim ve inandığım bir söz vardır diyerek ''Kadın ilk eğitmendir.'' dedi.
ÖĞRENCİLERİN SORULARINI CEVAPLADI
Öğrencilerden bu söyleşinin moderatörlüğünü üstlenen Sena Elçin Nimet Erenler Gülkökü'ne şöyle bir soru yöneltti: *Sizce dijital çağ kadın rolünü nasıl değiştirdi? Kadının toplumdaki önemi nedir?
-Kadın bana göre toplumüstü bir varlık, yani toplumdaki yeri çok kıymetlidir.Çünkü kadın varoluşun kaynağıdır. İnsan biyolojik, sosyal varlık ve aynı zamanda ruhsal bir varlık olarak hareket halinde yaşar. Toplumsal olarak dijital çağda kadın nasıl bir rol üstlenmiş durumda sorusunda kadın erkek ayırt ederek cevap veremiyorum çünkü hepimiz bu çağın içerisindeyiz. Her iki cinsiyeti de olumlu olumsuz birçok yönden etkileyen olaylar vardır. Tabii, bu nasıl kullandığımıza bağlı.
*Gayanna kitabınızda İletişimin önemine çok sıkça değinmiş olduğunuzu gördük. Sizce iletişim insanlar için neden önemlidir ve doğru iletişim nasıl kurulur?
-Bana göre bir kişinin doğru iletişim kurabilmesi için önce kendini iyi tanıması lazım. Kendini tanımayan biri başkasını anlayamaz. Anlamak insanın önce kendisini anlamasıyla başlar.Bunun için birey düşüncelerini ve iç dünyasını gözden geçirmeli.
*Duyguları nasıl onarırız? Duygular onarılır mı?
-Duygu benim çok önem verdiğim bir alan, çünkü duygular bizi hastalandırır, duygular bizi iyileştirir. Duygular yıkar, yakar, onarır...
NİMET ERENLER GÜLKÖKÜ KİMDİR?
"Yazmak benim için hayatı anlama çabasıdır" diyen Nimet Erenler Gülkökü, 1965 Nazimiye doğumludur. Şaman gelenekleri olan babaannesi onun ilk eğitmenidir. Dünyaya geliş nedenini ve yaşamı hep sorgulamıştır. İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümünde okumuş olan Nimet Erenler Gülkökü;
“Yaşam aynı zamanda bir okuldur ve bu okulun diploması, yalnızca bırakılan izlerden ibarettir!” diye tanımlamaktadır. O nedenle hem bir Sosyolog hem bir Araştırmacı-Yazar olarak öğrenmeye devam etmektedir. 2002 yılında "Bir Zen Ustası"yla karşılaşması ve Uzak Doğu mistik felsefesiyle buluşması bu yolculuğunda oldukça önemlidir. Kendini bilme yolculuğunda öğrendiklerini öğretmek, öğretirken de öğrenmek suretiyle on yıldan beri bir ZEN EĞİTMENİ olarak bilginin paylaşımına aracılık etmektedir. Bu birikimini özellikle; kaleme aldığı makalelerinde, kitaplarında, sözlü aktarımlarında görmek mümkündür. İlgili olduğu alanlar; sosyoloji, felsefe, arkaik dönem, tarihi güzel sanatlar, edebiyat, felsefe, psikoloji, medeniyetler, sanat tarihi, sembolizm ve teoloji.
İlk kitabı "Kur'an-ı Kerim'in Apocrypha'sı" 2010 tarihinde; ikinci kitabı "İnsanlığın Apocrypha'sı" 2012 tarihinde; üçüncü kitabı olan "Bilinçteki Sıçramalar" 2013 dördüncü kitabı ''GAYANNA'' 2019 tarihinde yayınlanmıştır.
Yazarın makaleleri, yazılı ve görsel medyada yayınlanmakta ve aynı zamanda yazar; televizyon ve radyo programlarına da konuk olarak katılmaktadır. Nimet Erenler Gülkökü'nün Türkçe makaleleri Kasım 2012- Eylül 2014 arasında İndigo Dergisi’nde yayınlanmıştır. 2015'in başından beri haber2e 'de ve Milleyetblog’da yayınlanmaktadır. İngilizce makaleleri ise The Wise dergisinde yayınlanmaktadır. Yazar aynı zamanda AAHEA kurumu tescilli Kişilik Psikolojisi Eğitimi almıştır.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.