Avrupa Maçında Sıcak Dakikalar: Yunan Takımına İzmir Marşı

Ligde Fenerbahçe galibiyetiyle liderliğini sürdüren Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi'nin ilk haftasında PAOK'u konuk ediyor.

Maç öncesi Yunan takımının yaptığı "Costantinople" paylaşımı Galatasaraylıları kızdırdı. Ali Sami Yen'de taraftarlar hep bir ağızdan "İzmir Marşı" söyledi.

UEFA Avrupa Ligi ilk haftasında temsilcimiz Galatasaray'a konuk olacak olan PAOK'tan maç öncesi tepki çeken bir paylaşım geldi. Bu akşam oynanacak karşılaşma öncesinde PAOK cephesinden takımın İstanbul'a gelişini anlatan bir paylaşım yapıldı.

"TEPKİ ÇEKEN COSTANTINOPLE"

PAOK'un yaptığı paylaşımda, "Constantinopolis'e giden yol!" ifadesini kullanması tepki çekti.

40 OTOBÜSLE GELDİLER

UEFA Avrupa Ligi'nin ilk haftasında bu akşam Galatasaray'a konuk olacak Yunanistan temsilcisi PAOK'un taraftarları İpsala Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yaptı. Yunanistan'dan 40 otobüsle gelen taraftarlar, gümrük ve polis ekiplerince kontrol edildi. Sınır kapısı önünde ise jandarma ve polis ekipleri de geniş güvenlik önlemi aldı.

İZMİR MARŞI İLE KARŞILAMA

Galatasaray taraftarı, deplasman ekibinin seyircilerini "1453'ten Beri" pankartıyla karşıladı.

PAOK'un paylaşımına kızan Galatasaraylılar Yunan takımını beklerken hep birlikte İzmir Marşı söyledi.

Müsabaka öncesinde taraftarlar arasında gerginlik yaşandı.

Gerilim çıkarmalarıyla bilinen PAOK taraftarıyla Galatasaraylı taraftarlar tartıştı. Olaya güvenlik ekipleri müdahalede bulundu. PAOK taraftarları kendilerine tahsis edilmiş tribünlerin dışında Galatasaray taraftarlarının yanında görüntülendi.

Galatasaraylı bir taraftar Yunan medyasına karşı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bayrağı açtı.

TRT'DEN PAOK PAYLAŞIMI

TRT'nin dijital platformu 'tabii'nin' Galatasaray-PAOK paylaşımı sosyal medyada büyük yankı oldu. "İstanbul'a hoş geldiniz PAOK."

PAOK İSTANBUL'DA KURULDU

PAOK FC, 1875 yılında İstanbul'un bir bölgesi olan Pera'da Hermes adıyla kuruldu. Türk-Yunan Savaşı'nın etkisiyle tıpkı AEK ve Panionis gibi Yunanistan'a taşındı. 1926 yılında kulübün taşındığı şehir Selanik'dir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler