Ayasofya’da bir kapı vakası daha!

Ayasofya’da bir kapı vakası daha!

Dünya Unesco Mirası içerisinde yer alan ve 2020 yılında camiye çevrilen Ayasofya'nın, bir kapısında daha tahribat yapıldığı ortaya çıktı. Ayasofya'daki tahribatı arkeolog Ömer Faruk Yavaşçay, sosyal medya hesabından paylaşarak duyurdu.

İmparatorların olduğu sunu mozaiğinin hemen altındaki kapıda çift yönlü tahribatlar tespit ettiğini belirten Yavaşçay, tahribatı belgeleyen fotoğraf ve görüntüleri Twitter hesabından paylaştı. Yavaşçay şunları belirtti:

* “Bugün #Ayasofya camii ve tarihimiz için çok üzücü bir görüntü ile daha karşılaştım. Maalesef yine bir kapı vakası, imparatorların olduğu sunu mozaiğinin hemen altındaki kapıda çift yönlü tahribatlar tespit ettim.Bu durumu belgelemek amaçlı fotoğraf ve video çekimi yaptım.”

KAPIDAN KOPARILAN PARÇALARIN YENİLDİĞİ İDDİA EDİLMİŞTİ

Daha önce de Ayasofya’daki İmparatorluk Kapısı tahrip edilmişti. İnsanların kutsal saydıkları nesnelerden parçalar sakladıkları ve hatta yedikleri iddia edilmişti. Su haznesine ayakkabı konulduğunu gösteren görüntüler tepki toplamış, tarihi mermerlerin ağır tonajlı platform ile birçok yerinden kırıldığı ortaya çıkmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler