Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne tepki

Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne tepki

Aydın’ın Efeler ilçesi yeni yol açmak isteyen Aydın Büyükşehir Belediyesi ekipleri, bahçe içerisindeki zeytin ağaçlarını kesti.

Bahçe sahiplerinden Mehmet Türkçelik, kendilerine hiçbir tebliğ edilmeden çalışma yapıldığını belirterek, “Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin bu yaptığı katliamdır” dedi.

Kuyulu Mahallesi sınırları içerinde ve Kardeşköy Mahallesi yolu eski testi ocağı yanından bulunan Mehmet Kiriş ile Mehmet Türkçelik’e ait zeytin bahçesinde yaklaşık 60-70 yıllık zeytin ağaçları bugün kesilmeye başlandığı belirtildi. Bahçe sahiplerinden Mehmet Türkçelik, hasat dönemi yaklaşan ve yaz sıcağında bilgi verilmeden yapılan çalışmaya tepki gösterdi.

“BU OLAYI DÜNYANIN HİÇBİR BELEDİYESİ VE HİÇBİR DEVLETİ YAPMAZ”

Yeni yapılması planlanan yol çalışması için bahçe içerisindeki zeytinlerin kesildiğini tesadüfen gördüğünü dile getiren Mehmet Türkçelik, “Hiçbir bilgi vermeden, hiçbir tebliğ edilmeden zeytin ağaçlarımızı yazın 40 derece sıcağında gelip bizden habersiz ve hiçbir tebliğ edilmeden kesip de buradan yol açmak isteniyor. Ağaçlarımızın zeytinleri üstünde komple. Yani aşağı yukarı toplanacak hale bile geliyor. Hiçbir tebliğ edilmeden, yol açmak bahanesiyle zeytinlerimizi komple kesiyorlar. Bunu yapan Aydın Büyükşehir Belediyesi, Halkçı Belediye. Özlem hanım övün övün kendinle, övün Özlem hanım. Buyursunlar gelsinler görsünler yaptıkları işi. Bu kesim işini Aydın Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler Dairesi yapıyor bu işi. Elemanları da burada. Bütün herkes gelsin görsün, bu olayı dünyanın hiçbir belediyesi ve hiçbir devleti yapmaz. Çünkü milli servet bu. Bu satılacak, dolar gelecek. O dolarla bunlar arabalarının mazotları, arabalarının parçaları alınacak. Bu zeytin satılacak da dolar gelecek dışarıdan. Bunların yaptıkları iş, bu işte” sitemini dile getirdi.

“BUNLAR DOMAT CİNSİ VE KIYMETLİ ZEYTİN”

Yaklaşık bin ağaç bulunan zeytin bahçesinin ortağı olduğunu belirten Türkçelik, “Burada şuan yirmi kadar ağaç kesilmiş. Ben dün Efeler Belediyesi’ne gittim. Bahçemiz civarında çalışma olacağı yönünde duyum aldığımızı söyledim. Bana, ‘Böyle bir çalışma olsa dahi, yol geçecek dahi olsa sizin yerinizden, önce tebliğ ederiz, süre veririz. Siz de ağacı kaldırırsın’ dediler. Dün konuşuldu ve içimiz rahat bir şekilde döndük. Bugün de gezmeye geldim bahçeye, bu manzara ile karşılaştım. Bunu dünyanın hiçbir yerinde hiçbir belediye, hiçbir devlet yapmaz bunu. Mahsul burada, buyurun. Bu zeytin, Domat cinsi zeytin bu arada. Kıymetli bir zeytin türü yani. Şuan avukat çağırdım, avukat tutanak tutacak. Durdurmaya çalışacağım bunu. Yani zeytinimi kurtarmaya çalışacağım. Yapacağım bir şey yok yani elimdeki zeytini kurtarmaya çalışacağım. Hiçbir tebliğ edilmedi, herhangi bir tebliğ varsa yazılı çıkarsınlar. Hiçbir tebliğ yok kesinlikle” diye konuştu.

“44 DERECE SICAKTA KİMDEN NE KAÇIRIYORSUNUZ”

Hasat dönemi gelen ağaçların başka bir alana taşınsa da tutmayacağını ifade eden Türkçelik, “Ağaçları budamak şeklinde kesiyorlar, nereye götürüyorlarsa götürüyorlar. 44 derece sıcaklıktaki bu ağacın göçmesi de tarım açısından da mühendislik açısından mümkün değil. Tutmaz gittiği yerde bu ağaç. Bu ağaç Ocak ayında göçürülür. 44 derece sıcakta kimden ne kaçırıyorsunuz. Buradan ne geçiyor, yola mı ihtiyaç var? Bu taraf yonca tarlası arkası da yonca tarlası ne alaka ne aceleniz var, ne zorunuz var anlayamadık. Toplam bin ağaç var burada, 20 tanesi kesildi ama yarın ne olacağı belli değil. Avukata gideceğim eğer yasal bir hakkımız varsa durdurabiliyorsak durduracağım. Burada ağaçların kesimini yapan Büyükşehir Belediyesi personelinin söylemine göre sabah gelip buraları çizmişler. Sonra da ağaçlarımızı kesmeye başlamışlar. Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin bu yaptığı katliamdır” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler