Bahar Candan Duruşmada Banka Hesabındaki Paralarla İlgili Konuştu

Bahar Candan Duruşmada Banka Hesabındaki Paralarla İlgili Konuştu

Dolandırıcılık ve suç örgütüne üye olmakla suçlanan Bahar Candan, duruşmada banka hesabındaki paralarla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunarak, iddiaların tamamen asılsız olduğunu savundu.

Küçükçekmece 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, dolandırıcılık ve suç örgütüne üye olmak suçlarından Alisya Bahar Candan'ın 44 yıla kadar, Gülnihal Çiçek'in ise 24 yıla kadar hapis cezası istenen davanın görülmesine devam edildi.

Duruşmada savunma yapan Bahar Candan, hakkındaki iddiaları kesin bir dille reddetti. Candan, banka hesaplarındaki iddia edilen hareketlerin olmadığını belirterek, “Beni bu olayla ilişkilendiren iddialar tamamen yalan. Çevremde hiçbir mağdur bulunmuyor ve ben Kaan isimli kişiyi tanımıyorum. İddia edilen dolandırıcılık olaylarıyla ilgim yok. Ben sosyal medyada paylaşımlar yapıyorum, ancak mağdurlarla herhangi bir alakam yok” dedi.

HUKUK FAKÜLTESİNDE OKUYORUM

Candan, hukuk fakültesinde burslu öğrenci olduğunu ve sosyal medyadan para kazandığını ifade ederek “Ablamla hapse girmem ailemi maddi ve manevi olarak zor durumda bıraktı. Psikolojik olarak çok kötü bir dönemden geçiyorum” dedi. Ayrıca, “Hesabımda 1-2 milyon param var, ancak kendimi gariban hissediyorum. Vergi mükellefi de olmadım ve hiçbir zaman şirketim olmadı” şeklinde konuştu.

İDDİANAMEDEN DETAYLAR

İddianamede, Bahar ve Nihal Candan'ın suç örgütünün hiyerarşik yapısında yer aldığı ve Onur Apaydın tarafından banka işlemleri yapıldığı belirtilmişti. Ayrıca, iddianamede, Bahar Candan'ın 'suç örgütüne üye olmak' suçundan 2 yıldan 4 yıla kadar, 'dolandırıcılık' suçundan ise toplamda 44 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

Nihal Candan içinse 8 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Kaynak: Medyaradar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler