Bakan Şimşek'ten BAE ile dev yatırım anlaşmasına ilk yorum

Bakan Şimşek'ten BAE ile dev yatırım anlaşmasına ilk yorum

Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri arasında imzalanan 50.7 milyar dolarlık dev yatırım anlaşmasına ilişkin Bakan Şimşek'ten ilk açıklama geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Körfez turunun son durağı Birleşik Arap Emirlikleri'nde kritik bir yatırım anlaşmasına da imza attı.

İletişim Başkanlığı da atılan imzaların ardından Türkiye ile BAE arasındaki 50.7 milyar dolarlık anlaşmayı duyurdu. Toplam 13 anlaşmalık dev yatırımın, enerji, ulaştırma, altyapı, lojistik, e-ticaret, finans, sağlık, gıda, turizm, emlak, inşaat, savunma sanayii, yapay zeka ve ileri teknolojiler gibi alanlarda olduğu ve toplam tutarının 50.7 milyar dolar olduğu belirtildi.

Anlaşmayla ilgili Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'de, Twitter hesabından bir mesaj paylaştı.

'PROGRAMA OLAN GÜVENİ YANSITIYOR'

Şimşek İngilizce olarak yaptığı paylaşımında, "Bugün, BAE ile Türkiye arasındaki bağları daha da güçlendirmek için toplam 50,7 milyar dolar değerinde çok sayıda stratejik anlaşma ve Mutabakat Zaptı'nın imzalanmasına tanık olduk. İhracat finansmanı, deprem tahvilleri, enerji, savunma, altyapı, teknoloji ve bankacılık dahil olmak üzere bir dizi sektördeki anlaşmalar, BAE'nin programımıza olan güvenini yansıtıyor. BAE'nin Türkiye'ye devam eden güçlü desteği için minnettarız." ifadelerine yer verdi.

Erdoğan, yapılan anlaşmanın iş dünyasına tanıtılması için de sonbaharda İstanbul'da Ticaret ve Yatırım Forumu düzenleneceğine işaret etmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler