BDDK Başkanı Değişiyor! İşte yeni başkan

BDDK Başkanı Değişiyor! İşte yeni başkan

Mehmet Şimşek'in ekonomide birlikte çalışacağı bürokratlar belli oluyor. Uzun süredir görevde olan BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben emekli oluyor.

Nebati ‘den görevi devralan Bakan Mehmet Şimşek’in birlikte çalışacağı bürokratlar belli olmaya başladı. İlk değişiklik Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nda yapılıyor. Kurumun başında uzun süredir görevde olan Mehmet Ali Akben emekli oluyor. Akben’in yerine eski yardımcısı Taha Çakmak’ın atanacağı iddia ediliyor.

Bankacılık kulislerinde dolaşan iddialara göre, 2015 yılından beri BDDK/Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanı olan Mehmet Ali Akben değişiyor. Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Taha Çakmak bu göreve atanacak. Bu göreve yabancı değil, 2019-2021 yılları arasında BDDK Başkan yardımcılığı görevini yürüttü.
TAHA ÇAKMAK KİMDİR?

Taha Çakmak’ın biyografisi ise şöyle: 1981’de Elazığ’da doğan Çakmak, Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İngilizce İşletme Bölümünü bitirdi.

Çakmak, 2004 yılında Deloitte Touche & Tohmatsu’da Denetçi, 2005 yılında Sosyal Sigortalar Kurumunda Müfettiş Yardımcısı olarak görev yaptı.

2005-2019 yıllarında Ziraat Bankası AŞ’de Teftiş Kurulu Müfettişi, Operasyon Merkezi Bölüm Başkanlığı İş Tasarımı Yöneticisi, Ankara Perakende Şube Yöneticisi, İnsan Kaynakları Bölüm Başkanı ve Ankara Kamu Kurumsal Şube Yöneticisi olarak görev alan Çakmak, 2019-2021 yıllarında Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunda (BDDK) Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler