Belediyeler Birliği açıkladı: Karaaslan’dan danışmanlık hizmeti almadık

Belediyeler Birliği açıkladı: Karaaslan’dan danışmanlık hizmeti almadık

Türk Belediyeler Birliği, Karaaslan Danışmanlık şirketinden danışmanlık hizmeti almadığını açıkladı

Türk Belediyeler Birliği, Erkan Karaaslan'ın danışmanlık yaptığı iddialarına ilişkin haberler üzerine bir açıklama yaptı. Cevap ve düzeltme ilkesi gereği açıklamayı aynen yayınlıyoruz.

Birlik tarafından sitemize gönderilen düzeltme ve cevap metni şu şekilde:

http://www.ngazete.com adresli sitenizde 10 Ocak 2022 tarihinde “İşte Erkan Karaarslan’ın danışmanlık yaptığı AKP’li belediyeler ve devlet kurumları!” başlığıyla yayımlanan haberde, “Geçtiğimiz günlerde tutuklanan Erkan Karaarslan’ın danışmanlık hizmeti verdiği AKP’li belediyelerin ve devlet kurumlarının tam listesi ortaya çıktı. İşte tam liste!” ifadesinin devamında bulunan listede Türkiye Belediyeler Birliği de yer almaktadır.

Türkiye Belediyeler Birliği ülkemizdeki bütün belediyeleri temsil etmek üzere 5355 sayılı Mahalli İdare Birlikleri Kanunu’nun 20’nci maddesine göre ülke düzeyinde kurulmuş tek yerel yönetim birliğidir. Belediyelerin tamamının doğal üye olduğu Birliğimizin görevleri arasında, belediyelerin menfaatlerini korumak, belediyelere rehberlik etmek, danışmanlık hizmeti vermek, bilgi ve tecrübe paylaşımı ile iyi uygulama örneklerinin yaygınlaşmasını teşvik etmek de yer almakta olup alandaki en önemli uzman kuruluşlardandır.

Türkiye Belediyeler Birliği alımlarını 4734 sayılı Kamu İhale Kanununa uygun ve şeffaf biçimde yürütmekte olup haberde bahsi geçen kişiden hiçbir zaman danışmanlık hizmeti alınmamıştır.

Bahse konu haberin açıklamamız doğrultusunda değiştirilmesi ve Türkiye Belediyeler Birliğinin adının haberinizden çıkarılması hususunda hassasiyetinizi bekliyoruz.

Türkiye Belediyeler Birliği

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler