Bilboard krizi devam ediyor! "Afişlerin, CHP tarafından engellendiğine eminiz"

Bilboard krizi devam ediyor! "Afişlerin, CHP tarafından engellendiğine eminiz"

İYİ Parti'nin 29 Ocak'ta başlatılması planlanan mahalli idareler seçimlerine yönelik kampanyasının, partinin anlaştığı şirketin, belediyelerden gördüğü baskı sebebiyle billboardlara yansımadığı öne sürülmüştü.

İYİ Parti'nin Balıkesir Belediye Başkan adayı Turhan Çömez, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. CHP- İYİ Parti gerginliğini değerlendiren Çömez, afişlerin CHP tarafından engellendiğine emin olduklarını söyledi. Çömez, Ekrem İmamoğlu'na ilişkin ise "Erdoğan'a benzemeye başlaması beni üzdü" dedi.

"Oyları bölmek için aday değilim"
İYİ Parti'nin Balıkesir Belediye Başkan adayı Turhan Çömez, Sözcü'den İpek Özbey'in sorularını yanıtladı. Balıkesir'i kazanacaklarına inanan Çömez, adaylığının CHP'nin oyunu böleceğine dair eleştirilere ise "Oyları bölmek için değil, oyları toplamak ve toparlamak için adayım ben. Her kesimden oy alacağımı biliyorum, AKP’den memnun olmayan önemli bir kitlenin de bizi destekleyeceğini biliyorum" yanıtını verdi.

"CHP’nin asıl muhalefet edeni kendisi, biz değiliz"
Özbey, in "Millet İttifakı dağıldıktan sonra İYİ Parti’nin hedefinde eski ortağı CHP var. Sayın Akşener grup toplantılarında ya da meydanlarda sıkça CHP’yi eleştiriyor. Bu ittifakın bu kadar kısa sürede dağılması ve gelinen noktayı nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna ise Çözmez'in cevabı şu şekilde:

"Gelinen noktada iki kutuplu ve ittifaklı siyasetten ülkenin kurtulması, milletimizin iki yumruk arasından çıkartılabilmesi önemli ve gerekliydi, biz de bunu yaptık. İlerleyen dönemde, şartlar neyi gerektirir, ülkenin ihtiyacı neyi gerektiği o gün değerlendirilir. CHP’yi eleştirmemize gelince… Az önce ifade ettiğim gibi herkes eleştirilir, eleştirilmelidir de. Biz de eleştiriliyoruz ve bunları dikkatlice takip edip ders çıkartıyoruz. Öte yandan CHP’nin asıl muhalefet edeni kendisi, biz değiliz. Üçlü bir sacayağı modeline döndü ne yazık ki CHP yönetimi. Kamuoyuna yansıyan ve yansımayan iç tartışmalar aslında bizim açıktan yaptığımız eleştiri ya da değerlendirmelerden daha yoğun."

"İmamoğlu'nun Erdoğan'a benzemeye başlaması beni üzdü"
"Saraçhane ittifakı olarak literatüre geçen, Akşener ile İmamoğlu’nun kucaklaşma fotoğrafları nasıl oldu da bugün “Saray’dan değil Saraçhane’den sansürleniyoruz” noktasına geldi?" sorusuna ise Çömez, şu yanıtı verdi:

"Hem Sayın Akşener, hem de ben, Pınarhisar’da da bulunduk, Saraçhane’de de. Çünkü her ikisinde de haksızlık vardı ve biz haksızlığın karşısında amasız fakatsız dimdik dururuz ve duracağız. Saraçhane fotoğrafı Türk demokrasi tarihine geçecektir. O gün sabah sayın Akşener’le bir toplantı yapmıştım. Genel bir değerlendirmenin ardından ben İstanbul’a doğru yola çıktım. Bir süre sonra kendisi beni aradı ve Sayın İmamoğlu ile ilgili verilmiş kararın haksızlığına vurgu yaparak İstanbul’a destek olmak için gideceğini ifade etti. Ben de katılmak istediğimi ifade ettim ve Saraçhane’de buluştuk. Bana göre bu tablo bir liderlik örneği, bir samimiyet örneğiydi, ancak bugün gelinen noktada Ekrem Bey’in Erdoğan’a benzemeye başladığını görmek beni gerçekten üzdü. Parası ödenmiş billboardlara sansür uygulayan bir anlayış sayın İmamoğlu’na yakışmadı."

"Afişlerin, CHP tarafından engellendiğine eminiz"
Çömez, afişlerin CHP tarafından engellendiğine de emin olduğunu söyledi. Çömez, anlaştıkları firmanın "afişleri asamayacağını" ve belediyeden baskı gördüklerini söylediklerini ifade etti. Çömez, “Afişler bizi eleştiriyordu, o nedenle engellendi” tarzında açıklamalar yaptı. Türkiye bunları not ediyor, Türk demokrasisi tüm yaşananları kayda geçiyor, hem de milletimizin şahitliğinde."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler