Gazim ne diyor?

Gazim ne diyor?

Bilgilendirme Yazısı

Değerli Gazilerim, sevgili Kardeşlerim;

Öncelikle Ülkemiz ve milletimiz için tarihi bir yıl olacak olan 2023 yılının hepimiz için hayırlı bir yıl olmasını Yüce Rabbimizden diliyorum.

Sevgili Gazi Kardeşlerim, 2022 yılının bu son saatlerinde sizlere 2022 yılı Gazilik mücadelemizdeki başarılarımızdan ve 2023 yılı büyük hedeflerimizden kısaca söz edeceğiz.

GAZİLİK İÇİN BAŞLATIIĞIMIZ HUKUK MÜCADELEMİZDE 2022 YILI ÖZETİ;

684 sayılı Kanun Hükmünde Kararname çıktıktan sonra Gazilik haklarımıza kavuşabilmek için hep birlikte başlattığımız hukuk mücadelemizin 6. Yılını bitirmek üzereyiz. Bu 6 yıllık hukuk mücadelemizde yüze yakın kardeşimiz Gazilik haklarına kavuşmuştur. Davalarını kazanan Gazi kardeşlerimizden maaş işlemleri devam eden Gazilerimiz sabırla işlemlerinin bitmesini beklesinler. Yoğunluk nedeniyle maaş işlemleri uzun sürebiliyor, bu nedenle sabırla işlemlerin bitmesini beklesinler.

Davaları devam eden kardeşlerimizden mahkeme tarafından hakem hastaneye sevk edilenler de sevk edildikleri hastanelere giderek muayene işlemlerine başlamışlardır. Henüz hakem hastaneye sevk edilmemiş kardeşlerimiz de zamanı gelince mahkemeler tarafından hakem hastaneye sevk edildiklerinde kendilerini haberdar edeceğiz.

Şu an geldiğimiz 31.12.2022 tarihi itibariyle geride bıraktığımız 6 yılı aşkın hukuk mücadelemizde Gazilik haklarımızın elde edilmesine yönelik büyük ilerlemeler katetmiş olduğumuzu belirtmek isteriz. 6 yıllık hukuk mücadelemizde şunu öğrendik ki, terörle mücadele sırasında yaralan tüm kardeşlerimiz hayatlarındaki en önemli ve şerefli unvan olan Gazilik unvanına kavuşabilmek için haklarını mahkemelerde arasınlar. Yeri gelmişken bir defa daha belirtmek isteriz ki her yıl olduğu gibi bu yıl da Gazilik konusunda kanun çıkacak hikayesi yine temcit pilavı gibi ısıtılıp yememiz için önümüze sunuldu, ancak artık kanun çıkacak hikayesine inanmayı bir kenara bırakıp hiç zaman kaybetmeden Gazilik haklarımızı elde etmek için hukuk mücadelesinin başlatılması gerekmektedir.

Şayet dava yoluyla Gazilik haklarına kavuşan kardeşlerimiz de kanun çıkacak hikayesine inanıp dava açmamış olsalardı bugün Gazilik haklarına kavuşmamış olacaklardı.

Değerli kardeşlerim, 31.12.2022 tarihi itibariyle Anayasa Mahkemesine yapmış olduğumuz ve sabırla beklediğimiz emsal kararın 33. ayına girmiş bulunmaktayız. Anayasa Mahkemesinde bir kararın çıkması 12 – 24 ay ile 36 ay gibi bir süre alabiliyor. Bizim beklediğimiz kararda da başvurumuzun üzerinden 33 ay geçtiğinden tahminen önümüzdeki 6 ay içerisinde kararın gelmesini bekliyoruz.

Tabi ki Anayasa Mahkemesi kararını beklerken diğer yandan Gazilik davalarımızı da açmakta fayda var, çünkü, Allah korusun, olası bir olumsuz kararda Anayasa Mahkemesi kararını Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine götüreceğimizden, nasıl ki şu ana kadar henüz Anayasa Mahkemesi kararı gelmediği halde dava açıp Gazilik haklarına kavuşan Gazilerimiz olduğu gibi henüz dava açmamış kardeşlerimizin de bir an önce Gazilik haklarına kavuşması için hukuk mücadelesi başlatmaları çok önemlidir.

GAZİLİK İÇİN BAŞLATIIĞIMIZ HUKUK MÜCADELEMİZDE 2023 YILI BÜYÜK HEDEFLERİMİZ;

Sevgili Kardeşlerim, az önce bahsettiğimiz üzere Anayasa Mahkemesinden beklediğimiz müjdeli karar gelene kadar yerimizde durmayıp, Gazilik haklarımızı almak için hukuk mücadelemize devam edeceğiz Allah ın izniyle.

Bu kapsamda 2023 yılında;

  1. Daha önceki yıllarda davaları açılan ancak mahkemelerce hakem hastanelere sevk edilmeden davaları reddedilen Gazi Kardeşlerimizin davalarını yeniden açacağız.
  2. Şarapnel ve yabancı cisim yaralanmalarında vücuttaki zehirli madde oranlarını normal hastaneler ölçemediği için Gazi Kardeşlerimizin vücutlarındaki zehirli madde oranlarının ölçülmesi için Adli Tıp Kurumlarına sevk edilmelerini mahkemelerden isteyeceğiz. Bunun için mahkemelere başvuru yapmaya başladık.
  3. Ayrıca, istinaftan ret gelen tüm kararlara karşı Anayasa Mahkemesine başvuru yapacağımızın müjdesini de buradan vermek istiyoruz.

Sevgili kardeşlerim, Gazilik haklarına kavuşabilmemiz için gece gündüz çalıştığımızı bilmenizi isterim. Duamız ve hedefimiz bütün davaları kazanmaktır. Terörle mücadelede ve vazife sırasında yaralanan tüm kardeşlerimizin Gazilik haklarına kavuştuğu günlerde buluşmak duasıyla hepinizi saygıyla selamlıyoruz.

Doğru ve güvenilir adrestesiniz. Bizi izlemeye devam edin…

31.12.2022

ADALET PLATFORMU BAŞKANI

MUSTAFA GAZİM

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.