Bu besini 50 yaşından sonra mutlaka tüketmeniz gerekiyor!

Bu besini 50 yaşından sonra mutlaka tüketmeniz gerekiyor!

50 yaş sonrası beslenme konusunda daha dikkatli olunmalı. Çünkü belirli bir yaştan sonra tansiyon, kalp ve kolesterol gibi hastalıklara yakalanma riski artar. Peki hangi besinler bizi dinç tutarken yaşlanmaya karşı savaş açar? İşte yanıtı...

Yaşınızdan daha genç ve diri görünmek istiyorsanız sağlıklı besinlere yönelmeniz şart. Kuruyemiş ve tohumlar bu besinlerin başında geliyor. İşte detaylar...

Muz: Düzenli muz tüketimi kasları gevşetir ve iyi bir uyku çekersiniz. Mutlu ve uyku hormonlarının oluşumunu artıran bir amino asit olan triptofan bakımından zengindirler.

Kuruyemiş ve tohumlar:

Kuruyemiş ve tohumlar:

Ruh halini düzenleyen ve stresi azaltan E vitamini, çinko ve magnezyum açısından zengindirler. E vitamini, serbest radikalleri yok eden bir antioksidandır.

Sarımsak:

Sarımsak:

Sarımsak selenyum ve antioksidanlar içerir. Serbest radikalleri nötralize etmeye yardımcı olur.

Elma:

Elma:

"Günde bir elma doktoru uzak tutar." yaygın bir sözdür. Neden böyle? Elmalar sinirleri gevşetir. Sinir hücrelerinin aşınmasını ve yıpranmasını kontrol eden glutamik asit sentezine yardımcı olan B12 vitamini, fosfor ve potasyum içerirler. Bal ile birleştirildiğinde sinirler için bir tonik olduğu için sinirleri yeniden şarj eder.

Ham bal:

Ham bal:

Bir ruh hali asansörü olarak kabul edilir. Bal, anında enerji vermek ve sizi aktif hale getirmek için levuloz, dekstroz ve diğer doğal şekerleri içerir. Ancak bal, şeker hastaları ve bağırsak sağlığı ile ilgili sorunları olan kişiler için uygun olmayabilir. Diyetisyeniniz/doktorunuz ile kontrol ediniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler