CHP Sözcüsü Faik Öztrak: Asgari Ücretin 7 Bin Liranın Altında Olmaması Lazım

CHP Sözcüsü Faik Öztrak: Asgari Ücretin 7 Bin Liranın Altında Olmaması Lazım

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, 'Asgari ücretin önümüzdeki yıl 7 bin liranın üstüne çekilmesi lazım, açlık sınırı aşması lazım' ifadelerini kullandı.

Türk-İş araştırmasına göre ekimde açlık sınırı yani dört kişilik bir ailenin dengeli ve yeterli beslenebilmesi için bir ayda harcaması gereken meblağ 7 bin 425 liraya yükselmişti. 2021'de net 2 bin 825 lira olarak uygulanan asgari ücret ise yüzde 50'lik artışla 2022 yılı için 4 bin 253 lira olarak belirlenmişti. Ancak yüksek enflasyon nedeniyle temmuz ayında bir kez daha zamlanan asgari ücret 5 bin 500 liraya çıkmıştı.

"Bugün baktığınız zaman asgari ücretin önümüzdeki yıl 7 bin liranın üstüne çekilmesi lazım"

"Bugün baktığınız zaman asgari ücretin önümüzdeki yıl 7 bin liranın üstüne çekilmesi lazım"

Öztrak, bugün FOX TV’de İlker Karagöz’ün yayınına katıldı, 2023 yılı asgari ücretinin ne kadar olması gerektiğine dair soruya yanıt verdi.

Öztrak’ın yanıtından öne çıkan bölümler şöyle:

“Ocak ayında memur maaşlarını, ücretleri, asgari ücreti artırayım, millette bir işler iyi gidiyor havası yaratayım, sonra ezeyim, yaptığı bu. Gördük, Macaristan’da da böyle, bunları yaptılar seçimden önce seçimden sonra milleti ezip gittiler. Enflasyon artı refah payı kadar asgari ücretin artırılması lazım. Bugün baktığınız zaman asgari ücretin önümüzdeki yıl 7 bin liranın üstüne çekilmesi lazım, açlık sınırı aşması lazım.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler