CHP tüzüğünde hangi maddeler değişecek?

CHP tüzüğünde hangi maddeler değişecek?

CHP’de “seçimli mi, seçimsiz mi olacak” tartışmalarıyla gündemde olan olağanüstü tüzük kurultayı öncesinde dün MYK toplantısı yapıldı. Tüzük değişikliği için gündeme gelen öneriler MYK’da ele alındı. Peki, ne o öneriler?

CHP'de tüzük kurultayı hazırlıkları var. MYK toplantısında da hazırlıklar masadaydı. 6-9 Eylül'de yapılacak kurultayda CHP tüzüğünde hangi maddelerin değişmesi gerektiğine ilişkin hazırlık komisyonu önerileri toplamıştı. Ve neredeyse komisyona 10 bin öneri geldi. CNN Türk’ün haberine göre o öneriler arasında en çok konuşulan tıpkı AK Parti'de de olduğu gibi CHP'de 3 dönem kuralı getirilmesi oldu.

3 DÖNEM KURALI OLACAK MI, BAŞARISIZ OLAN GİDECEK Mİ?

Genel başkan değişimi yaşanan kurultay süreçlerinde de en çok eleştirilen başlıklardan biri buydu. Bazı yöneticilerin seçim başarısızlıklarına rağmen aralıksız yıllardır aynı görevlerde olması ya da milletvekilleri olan isimlerde değişiklik olmaması çok konuşulmuştu. İşte bu çerçevede komisyona belediye başkanlığı parti yöneticiliği veya milletvekilliği için üç dönem kuralı getirilmesi önerildi.

Tüzük değişikliğine ilişkin komisyon gündeminde bulunan öneriler arasında, başarısız olan yöneticilerin bir daha görevlendirilmemesi de yer alıyor. Kulislere göre, genel başkan Özgür Özel'in de sıcak baktığı bu öneriye göre örgüt ve belediye başkanları, tüzük değişikliğiyle getirilecek kriterlere göre performans denetimine tutulacak. Bu kriterlere göre başarısız bulunan yöneticiler bir sonraki dönem aday gösterilmeyecek. Başarı kriterinin genel başkan için de geçerli olması da öneriler arasında yer alıyor.

TÜZÜK KURULTAYI 6-9 EYLÜL TARİHLERİNDE YAPILACAK

Somutlaştırılan öneriler de 6-9 Eylül tarihlerinde Ankara'da yapılacak olağanüstü kurultayda delegelerin onayına sunulacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler