CHP'de "Milyarlık" Medya Krizi: Gazeteci Nuray Başaran İddiaları Gündeme Taşıdı
Gazeteci Nuray Başaran, Cumhuriyet Halk Partisi kulislerine dair önemli bilgileri ve parti içinde yaşanan ciddi tartışmaları kamuoyuna aktardı.
Başaran, parti yönetiminin geçmiş dönemlere dayanan usulsüzlük iddialarıyla sarsıldığını belirtti.
"1 Trilyon Liralık Rakamlar Konuşuluyor"
Nuray Başaran'ın aktardığı bilgilere göre, partideki en sıcak gündem maddesi medya kuruluşlarına ve gazetecilere ödenen ücretler oluşturuyor. Başaran, konuya ilişkin şu çarpıcı detaylara dikkat çekti:
2024, 2025 ve 2026 yılının ilk dört ayını kapsayan ödemelerin, yaklaşık 1 trilyon liraya ulaşan rakamlar olduğu konuşuluyor.
Parti yönetiminin, söz konusu basın-yayın organları ve gazetecilerle yapılan mevcut sözleşmeleri yenilememe kararı aldığı iddia ediliyor.
Sözleşmesi biten veya devam eden bazı medya temsilcilerinin, durumu kurtarmak adına parti içindeki kendilerine yakın isimlerle iletişime geçmeye çalıştıkları ve sık sık ziyaretlerde bulundukları belirtiliyor.
Başaran, bu kişi ve kuruluşların sadece ödemelerle değil, genel merkezdeki 12. kat ve alt katlardaki çalışma düzenlerini sürdürebilmek (barınma imkanı bulabilmek) adına da arayış içinde olduklarını ifade etti.
Konunun parti içerisinde isim isim konuşulduğunu belirten Nuray Başaran, milletvekili Hasan Öztürkmen'in de bu usulsüzlük iddialarını doğrulayan açıklamalarda bulunduğunu vurguladı.
#sondakika #chp #medya #gazeteci pic.twitter.com/e0Ai8gM1Ka
— N Gazete (@ngazetecom) June 19, 2026
https://www.youtube.com/watch?v=9X8WsKK_x2c
https://www.instagram.com/ngazetecom/
https://www.instagram.com/nuraybasarantv/
https://www.instagram.com/ngazeteofficial/
https://www.youtube.com/@nuraybasarantv
https://www.facebook.com/share/1HW3HWKcMg/
https://www.facebook.com/profile.php?id=61590534251658
https://www.linkedin.com/in/n-gazete-a1956b308/?skipRedirect=true
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.