CHP’li Çakırözer iktidarın geri viteslerini tek tek saydı

CHP’li Çakırözer iktidarın geri viteslerini tek tek saydı

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Meclis’te Dışişleri Bakanlığı bütçesi görüşülürken Türkiye’nin dış politikada "U dönüşü tarifesini" açıkladı.

TBMM’de Dışişleri Bakanlığı bütçesi görüşmeleri yapıldı. CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, iktidarın dış politikadaki geri viteslerini tek tek açıkladı:

– AKP lügatinde her ilkesiz, onursuz dönüşün yani onların söylemiyle ‘normalleşmenin' bir tarifesi var. Bu ülkede gazeteci parçalayıp yok edenlerle kucaklaşmak 5 milyar dolar. Türkiye’de darbe planladığını iddia ettiğiniz, elinde 251 şehidimizin kanının taşıdığını söylediklerinizle pasta kesmek 5 milyar dolar.

– Uygur Türkleri zulüm görürken Çin’le canciğer kuzu sarması olmak 6 milyar dolar; Rumlarla 2 petrol anlaşması yapan Katar’la kucaklaşmak 10 milyar dolar''

ESAD SİZE GÜVENMİYOR

– Darbeci Sisi’yle, zalim Sisi’yle el sıkışmak için şimdilik para yok, sadece saraya gönderilen mango suları var. Çünkü sizin ihvancılıktan vazgeçtiğinize güvenmiyorlar. Sırada Esad’la el sıkışmak da var ama tüm dünyadan izole olmasına rağmen Esad bile size güvenmiyor.

– Bu vicdansız, ahlaksız U dönüşleri, saraydaki tek adam ve damat beyin şahsi ihtirasları uğruna tamtakır bıraktıkları Merkez Bankamıza 3-5 milyar dolar girsin diye yapılıyor. Bu millet de içine sindiremiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler