CHP'li Taşçıer'den sert çıkış: Devlet soyuluyor, AKP seyrediyor!

CHP'li Taşçıer'den sert çıkış: Devlet soyuluyor, AKP seyrediyor!

CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, Sayıştay'ın yayımladığı Sağlık Bakanlığı 2021 Yılı Denetim Raporu hakkında açıklamada bulunarak, "Devlet soyuluyor, AKP seyrediyor!" dedi

Sayıştay'ın yayımladığı ve gündeme bomba gibi düşen Sağlık Bakanlığı 2021 Yılı Denetim Raporu Türkiye Büyük Millet Meclisinin gündemine taşındı. Rapor da geçen bilgilere yönelik Fahrettin Koca'nın açıklamada bulunmasına yönelik CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, TBMM'ye soru önergesi verdi.

CHP Milletveliki Taşcıer konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Şehir Hastaneleri’nin yapım sözleşmelerinde yer alan ama şirketin yapmadığı ya da ekipman olarak temin etmediği iş ve kalemleri toplam yatırım tutarından düşülmediğini belirterek şu ifadeleri kullandı.

"BAKANLIK TÜMÜYLE GÖZ ARDI EDİP"

Bu ne demek, yapılmayan iş ve temin edilmeyen ekipmanlar nedeniyle verilen hizmetlerde eksilmeler olmuş. Ama Bakanlık bunu tümüyle göz ardı edip şirketlere tam miktarda, yani olmayan şeyler sanki varmış gibi para ödemeye devam etmiş. Sadece bu da değil, sözleşmelere göre bu hastanelerin belli hizmetlerdeki enerji harcamalarının hesaplanması ve ilgili hizmetin alındığı görevli şirketlerden tahsis edilmesi gerekiyor. Yani ihaleye girerken şirketler kabul etmiş, harcadığımız elektriği, suyu, doğalgazın ücretini öderiz demişler.

"DEVLET SOYULUYOR, AKP SEYREDİYOR"

Ama bunun da tahsilatını yapmamışlar ve kamuyu bir başka yerden daha zarara uğratmışlar. Belirlenen ticari alanların sınırlarını aşıp kullanmış şirketler, ses etmemişler. İdarenin kullanması gereken depoları işgal etmişler, bedelini almamışlar. Sözleşme gereği şirketlerin yapması gereken hizmetler, mesela tıbbi görüntüleme gibi hizmetler kamu personeli eliyle verilmiş, buna da ses etmemişler. Devlet’in hazinesine bağlanan hortum öylesine devasa ki gizlenemiyor. Devlet soyuluyor, AKP seyrediyor. Şu sorunun cevabını arıyoruz, bu soygundan bir çıkarınız mı var? Bu sorunun cevabını bugün alamazsak da, yarın iktidarımızda tüm bunları tek tek ortaya çıkaracağız. Kimse merak etmesin, Devlet’te hiçbir belge kaybolmaz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler