Cinsel İlişki Yaşadığı Baldızını Öldürdü!

Cinsel İlişki Yaşadığı Baldızını Öldürdü!

Antalya'da baldız ve kurye cinayetinde ortaya çıkan detaylar okuyanların kanını dondurdu.

Zeynel Boyacı gönül ilişkisi yaşadığı baldızını çocukluk arkadaşıyla ilişkiye girdiği için öldürdü. Bu yetmezmiş gibi baldızının Instagramından 5 ay boyunca akrabalarına mesaj atarak yaşıyormuş izlenimi verdi. Boyacı ayrıca eşiyle cinsel ilişki yaşamak isteyen kuryeyi de 'eşim olmaz ama sana 2 kadın ayarlarım' diyerek bir araziye götürdü ve orada katletti. Cani ikisini de aynı yere gömdü.

Antalya'da kıskandığı gerekçesiyle baldızını öldürüp boş arazide toprağa gömdükten 5 ay sonra, tartıştığı motokuryeyi de öldürüp aynı araziye gömen cinayet zanlısı için hazırlanan iddianamedeki detaylar kan dondurdu. Zanlının baldızını öldürdükten sonra Instagram hesabına girip 5 ay boyunca akrabalarına yazılı ve sesli mesajlar atarak onun yaşadığı süsünü vermeye çalıştığı ortaya çıktı. Çocuk ve Kadınlar Derneği olarak davaya müdahil olan Avukat Mine Tanrıverdi, “5 ay boyunca Zeynep'in yakınlarına mesaj atılmış ve aranmış. Yaşıyormuş gibi davranılarak ailesinin suç duyurusunda bulunması gecikti. 5 ay boyunca fail bunu nasıl yaptı, insanın aklı, vicdanı kabul etmiyor” dedi.

İKİSİNİ DE ÖLDÜRÜP AYNI YERE GÖMDÜ

Antalya'da motokurye olarak çalışan Ali Diken'den 20 Aralık'tan beri haber alamayan ailesi, polise kayıp başvurusunda bulundu. Aile ise bir televizyon programına katıldı. Programa katılanlar arasında bulunan garson Zeynel Boyacı (33), kurye Ali Diken'i (32) öldürdüğünü itiraf etti. Ağır küfür ve hakaretler etmesi nedeniyle Diken'i öldürdüğünü söyleyen Boyacı, polis ekiplerince gözaltına alındı. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından Antalya'ya getirilen Boyacı, Diken'in cenazesinin olduğu yeri ekiplere gösterdi. Aksu ilçesi Kundu Mahallesi Sahil Caddesi'ndeki boş arazide kadavra arama köpeği eşliğinde kepçe ile yapılan aramada, Ali Diken'in cansız bedenine ulaşıldı. Boyacı'nın bir kişinin daha cesedinin olduğunu söylemesi üzerine aynı yere yakın noktada toprak altında bir cesede daha ulaşıldı. Battaniyeye sarılı şekilde çıkartılan cesedin, baldızı Zeynep Ece Aksay'a ait olduğunu belirtti. Cesetler Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

HER SATIRI DEHŞETE DÜŞÜRDÜ

Şüphelinin, Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliğinde verdiği ifadede Ali Diken'i eşine karşı ağır sözler kullanarak hakaret ettiği gerekçesiyle öldürdüğünü söylediği öğrenildi. Ali Diken ile buluştuktan sonra "Kız arkadaşlarla buluşacağız" diyerek çocukluğunun geçtiği Aksu'daki boş araziye götürdüğünü belirten Zeynel Boyacı ifadesinde, "Diken'i burada darp ettikten sonra yanımda bulunan iple boğarak öldürdüm. Ardından da araziye gömdüm. Daha önce de baldızımı da darp ederek evde öldürüp aynı yere gömmüştüm. Baldızımı da kıskandığım için evimde öldürdüm. Baldızımı öldürdüğüm için pişmanım. Baldızımı otomobille o araziye taşımıştım. Gömme işlemlerini tek başıma yaptım” dedi.

HEM ÖLDÜRDÜ HEM MAAŞINI ÇEKTİ

Şüphelinin Ali Diken'i öldürdükten bir gün sonra da Diken'e ait telefonları satarak maaşını bankamatikten çektiği tespit edildi. Poliste 16 suçtan kaydı bulunduğu tespit edilen şüphelinin ardından Gürcistan ya da Suriye'ye kaçmaya çalıştığı öğrenildi. Diğer taraftan şüphelinin evde darp ederek öldürdüğü baldızı Zeynep Ece Aksay'ı, kiralık otomobille araziye götürüp gömdüğü tespit edildi. Şüphelinin eşinin battaniyeye ne olduğu sorusuna, “Kirlenmişti ben de çöpe attım” dediği öğrenildi. Zeynep Ece Aksay'ın kaybolduktan sonra doktor randevularına gitmemesinin ise polisin dikkatini çektiği ifade edildi.

Cinsel ilişki yaşadığı baldızını öldürdü! Şok eden olayda detaylar daha korkunç - Sayfa 5

KENDİ TUTUKLANDI EŞİ SERBEST

İfade işlemleri ve sağlık kontrolünün ardından Zeynel Boyacı, eşi İ.B. ve bir diğer şüpheli M.Ç.K., Cinayet Büro Amirliği ekiplerince adliyeye sevk edildi. Zanlı Zeynel Boyacı, 'kasten adam öldürme'den tutuklanırken, eşi İ.B. konut alanını ihlal etmemek kaydıyla serbest, M.Ç.K. ise her gün imza vermesi şartıyla serbest bırakıldı.

Cinsel ilişki yaşadığı baldızını öldürdü! Şok eden olayda detaylar daha korkunç - Sayfa 6

İDDİANAME HAZIRLANDI

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame, Antalya 1. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. Cumhuriyet Savcısı'nın hazırladığı iddianamede, iki cinayetle ilgili detaylı bilgiler verildi. Olay 1 ve Olay 2 adı altında hazırlanan iddianamede, Olay 1'de Zeynep Ece Aksay'ın öldürülmesi anlatıldı. Maktulün kız kardeşinin kocası şüpheli Zeynel Boyacı ile gönül ilişkisi yaşadığına dikkat çekilen iddianamede, maktulün zaman zaman şüphelinin evinde kaldığı belirtildi. 15 Temmuz 2023 tarihinde sabah saat 05.00-06.00 sularında Zeynep Ece Aksay'ın şüpheli Zeynel Boyacı'nın evine geldiği ve kendisinden yasaklı madde istediği ifade edilen iddianamede şu cümlelere yer verildi:

Cinsel ilişki yaşadığı baldızını öldürdü! Şok eden olayda detaylar daha korkunç - Sayfa 7

“Zeynel Boyacı yasaklı maddeyi maktule verdikten sonra, maktulün şüphelinin çocukluk arkadaşı olan M.Ç.K. ile ilişkiye girdiğini söylemesi üzerine aralarında tartışma yaşanmış. Yaşanan tartışmada Zeynel Boyacı maktule birkaç tokat atarak dövdüğü ve ardından başını beton zemine çarpan Zeynep Ece Aksay yaralanmıştır. Şüpheli, Zeynep Ece Aksay'a müdahale etmeyerek kanepede uyumuştur. Aynı gün saat 08.00 sularında uyandığında maktulün beton zeminde öldüğünü gören şüpheli, Zeynep Ece Aksay'ı sürükleyerek banyoya götürmüştür. Burada maktulün kıyafetlerini çıkaran şüpheli, betondaki kan izlerini silmiştir. Ardından araç kiralayan ve kazma kürek satın alan şüpheli, Zeynep Ece Aksay'ın kanlarının dağılmaması için cesedi çöp poşetine sardıktan sonra battaniyenin içerisine koymuştur. Cesedi araca koyan şüpheli, dikkat çekmemesi için de ikametinden birkaç tane daha battaniye alarak aracın içine koymuştur. Kundu istikametine seyir haline geçen şüpheli, araçtaki kan lekesi bulunan halıyı çöp kutusuna atmıştır.

AKRABALARINA YAŞIYORMUŞ GİBİ MESAJ ATTI

Şüpheli, Karaçallı Mahallesi, Sahil Caddesi'nde bulunan boş araziye kazma kürek marifetiyle maktul Zeynep Ece Aksay'ı gömerek, olay yerinden aracıyla ayrılmıştır. Şüpheli Zeynel Boyacı'nın aracı ile seyir halindeyken, maktul Zeynep Ece Aksay'ı gömdüğü kazma ve küreği de başka bir yere attığı ve bir gün sonra geri ikametine geri dönmüştür. Şüpheli Zeynel Boyacı ile şüpheli İ.B.'nin aynı gün Yalova iline gitmiş ve orada 3 gün kaldıktan sonra Antalya'ya geri dönmüşlerdir. Şüpheli Zeynel Boyacı'nın şüphe çekmemek için maktul Zeynep Ece Aksay'ın Instagram hesabından halasına ve akrabalarına Zeynep Ece Aksay gibi davranarak mesaj attığı, yine şüpheli Zeynel Boyacı'nın maktulün ses kayıtlarını kullanarak yaşıyormuş gibi davrandığı, şüpheli İ.B.'nin de babasını ve annesini arayarak Zeynep Ece Aksay ile konuştuğunu söylemiştir. Maktulün çalıştığı iş yerinin patronu şüpheli İ.B.'yi arayarak, Zeynep Ece Aksay'ın işe gelmediğini söyleyerek, babasının numarasını istemiştir. Ancak, İ.B. yalan söyleyerek babasının numarasının kendisinde olmadığını söylemiştir.”

5 AY SONRA İKİNCİ CİNAYET

Cumhuriyet Savcısı, ‘Olay 2' olarak nitelendirdiği olayda ise maktul Ali Diken'in cinayetiyle ilgili detaylara yer verdi. Şüpheli Zeynel Boyacı'nın maktul Ali Diken'in arkadaşı olduğu belirtilen iddianamede, ikinci cinayetin ilk cinayetten 5 ay sonra, 20 Aralık 2023 tarihinde işlendiğine işaret etti. İddianamenin devamında şu cümlelere yer verildi:

Cinsel ilişki yaşadığı baldızını öldürdü! Şok eden olayda detaylar daha korkunç - Sayfa 12

EŞİYLE İLİŞKİYE GİRMEK İSTEDİ! 'OLMAZ AMA SANA İKİ KADIN AYARLARIM' DEDİ

“Olaydan bir gün önce, şüpheli Zeynel Boyacı'nın maktul Ali Diken'i arayarak yarın buluşmak istediğini söylemiştir. Maktul de buluşma teklifini kabul etmiş ve ikili 20 Aralık'ta saat 18.00 sıralarında Markantalya'daki bir kafeteryada buluşmuşlardır. Bir süre oturan ikili, buradan Ali Diken'e ait motosikletle ayrılmıştır. İkili seyir halinde iken maktul Ali Diken'in şüpheli Zeynel Boyacı'ya eşi ile cinsel birliktelik yaşamak istediğini söylemiştir. Bunu duyan şüpheli Zeynel Boyacı'nın maktul Ali Diken'i öldürmeye karar vermiştir. Şüpheli, maktul Ali Diken'e eşi ile birlikte olamayacağını, ancak kendisine iki kadın ayarlayabileceğini söylemiştir. Maktul, şüphelinin teklifini kabul etmiştir. Şüpheli Zeynel Boyacı, maktule kadınların, Karaçallı Mahallesi Sahil Caddesi 14858 sokak üzerindeki boş araziye geleceğini söyleyerek, birlikte belirtilen adrese gitmişlerdir. Şüphelinin burada, daha önceden tembih ettiği eşi İ.B.'yi arayarak, ‘kızlar nerede kaldınız? dedikten 10 dakika sonra , ‘kızlar gelmiyor musunuz? Çok beklettiniz' dediği ve ardından telefonu kapattıktan sonra maktulün gırtlağını sıktığı ve motosiklette bulunan urganı Ali Diken'in boynuna doladığı ve öldürdüğü anlaşılmıştır. Şüphelinin öldürdüğü Ali Diken'in kıyafetini ense kısmından tutarak 15 metre sürüklediği, getirdiği duvar dibinde elleriyle cesedi kapatacak kadar üzerine toprak attığı ve maktulün montunu giyip, kaskını takıp, motosikletiyle olay yerinden ayrılmıştır. Şüpheli ikametine giderken yol üzerinde bulunan birkaç ATM'den maktulü boğmadan önce öğrendiği kart ve telefon bankacılığı şifreleri ile para çektiği, maktule ait iki telefonu ve montunu da daha sonra satmıştır. Maktul üzerine atılı suçlamaları kabul etmiş, diğer şüpheliler ise üzerlerine atılı suçlamaları kabul etmemişlerdir.”

Cinsel ilişki yaşadığı baldızını öldürdü! Şok eden olayda detaylar daha korkunç - Sayfa 14

YAŞIYORMUŞ GİBİ MESAJLAR ATTI

Cumhuriyet Savcısı, iddianamenin sonuç bölümünde, tüm dosya kapsamı, müştekiler beyanları, şüpheli savunmaları, otopsi raporları, BTK kayıtları, 1. Adli Tıp İhtisas Kurulu'nun raporları, olay yeri inceleme raporu, banka yazışmaları, bilgi sahibi beyanları birlikte değerlendirildiğinde;

Olay 1'de, şüpheli Zeynel Boyacı'nın maktul Zeynep Ece Aksay'ın M.Ç.K. ile ilişkiye girdiğini öğrenmesi üzerine öfkeye kapılıp maktul Zeynep Ece Aksay'ın yüzünü darp etmesi sonucu betona kafasının çarptığı, şüpheli Zeynel Boyacı'nın eylemi sonucu maktulün öldüğü, böylelikle üzerine atılı kasten öldürme suçunu işlediği, şüpheli İ.B'nın ise maktul Zeynep Ece Aksay'ın şüpheli Zeynel Boyacı tarafından öldürüldüğünün öğrenilmemesi için annesine, babasına Zeynep Ece Aksay'ın yaşıyormuş gibi mesaj attığı, böylelikle üzerine atılı suçluyu kayırma suçunu işlediği anlaşıldığını,

Cinsel ilişki yaşadığı baldızını öldürdü! Şok eden olayda detaylar daha korkunç - Sayfa 16

Olay 2'de ise şüpheli Zeynel Boyacı'nın olay tarihinde maktul Ali Diken kendi eşi İ.B. ile ilişkiye girmek istediğini söylemesi üzerine maktul Ali Diken'i öldürmeye karar verdiği, şüpheli Zeynel Boyacı'nın maktul Ali Diken'i öldüreceği yere götürdüğü, ardından şüpheli İ.B. ile telefondan konuşarak maktul Ali Diken'i oyaladıkları, olay yerinde motosiklette bulunan ipi boynuna geçirerek Ali Diken'i boğarak öldürdüğü, sonrasında şüpheli Zeynel Boyacı'nın maktule ait kartlardan para çektiği, şüpheli Zeynel Boyacı ile şüpheli M.C.K.'in maktul Ali Diken'e ait cep telefonunu sattıkları, böylelikle şüpheli Zeynel Boyacı'nın üzerine atılı tasarlayarak kasten öldürme, şüpheli İ.B,'nın üzerine atılı tasarlayarak kasten öldürmeye yardım etme, şüpheli M.Ç.K.'in üzerine atılı suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme suçunu işledikleri anlaşıldığına dikkat çekti.

"EN AĞIR CEZAYI ALMASI İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ"

Çocuk ve Kadınlar Derneği olarak davaya müdahil olan Avukat Mine Tanrıverdi, “Her gün artan kadın cinayetlerinden bir tanesi bizim için. Zeynep Ece Aksay, eniştesi tarafından canice katledilen bir genç kızımız. Eğer faili başka bir cinayet işlemeseydi, bugün belki Zeynep'in cenazesine ulaşamamıştık. Faili hakkına iki cinayetten soruşturma açıldı ve iddianame hazırlandı. Zeynep adına dernek olarak mücadele etmeye devam edeceğiz. Failin en ağır ceza alması için elimizden gelen her şeyi yapacağız” dedi.

Cinsel ilişki yaşadığı baldızını öldürdü! Şok eden olayda detaylar daha korkunç - Sayfa 18

"5 AY BOYUNCA BUNU NASIL YAPTI?"

Cinayet sanığının Zeynep'in instagram hesabına girip yakınlarına yazılı ve sesli mesajlar atmasını yorumlayan Tanrıverdi, “5 ay boyunca Zeynep'in yakınlarına mesaj atılmış ve aranmış. Yaşıyormuş gibi davranılarak ailesinin kayıp başvurusunda bulunması gecikti. 5 ay boyunca fail bunu nasıl yaptı, insanın aklı, vicdanı kabul etmiyor. Soğukkanlılık mı bilmiyoruz” ifadelerini kullandı.

Cinsel ilişki yaşadığı baldızını öldürdü! Şok eden olayda detaylar daha korkunç - Sayfa 19

"BİZİMLE HER YERİ ARADI"

Zeynep Ece Aksay'ın babası Mustafa Aksay, çocuğunu kaybetmenin acısını hala yaşadığını söyledi. Aksay, “Bu cani adam mutlaka cezasını çekmeli. Ben yüce adaletimize güveniyorum. Bu çocuk kaybolduğu zaman bize, ‘Zeynep Ece erkek gibidir, kendine bir şey yapmaz' deyip bizimle beraber her yeri aradı” dedi. Anne Fatma Aksay ise “Hiçbir şey olmamış gibi ‘Ece çok iyi bir kız, ona ne zarar gelebilir ki' diyerek bizimle birlikte arıyordu. Bir aile gibiydik, onun bunun yaptığına inanamadık. Yüce adaletimize güveniyorum, en ağır cezayı almasını istiyorum” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler