Cumhuriyet Her Şey

Cumhuriyet Her Şey

Muazzez İlmiye Çığ, "Cumhuriyet Her Şey" dedi.

108 yılı devirmiş bulunan Sümer ve Hitit kültürlerinin en önemli araştırmacılarından Muazzez İlmiye Çığ Merhaba dergisinin Ekim 2022 sayısına konuk oldu ve samimi açıklamalarda bulundu.

merhaba-18.jpg

Dergi yazarlarından Narin Kazak’ın sorularını yanıtlayan Muazzez İlmiye Çığ “2023 e yaklaştıkça içimde bir burukluk var. Vatanımız karanlıklar içinde. Nedir bu kadın düşmanlığı, hekim düşmanlığı, çocuklara yapılan tacizler, adaletsizlik, eğitimde gerileme, yolsuzluklar, rüşvet skandalları, yoksulluklar, uyuşturucu ticareti, dinimizin saptırılması, ekonomimizin başaşağı gitmesi, gençlerimizin ülkeyi terk etmeleri? Nasıl bir zamanlar ilham alınan vatanımız 3. Dünya ülkelerinin seviyesine düşürüldü? 108 senedir yaşadıklarım gözümün önünde canlanırken, ülkemizin gerilemesinin tohumlarının 50 li yıllarda atıldığını görüyorum. O yıllarda ülkeyi yönetenler bu ülkenin nasıl kazanıldığını, nereden nereye nasıl gelindiğini ne yazık ki anlayamadılar, takdir edemediler, şehitlerimizin kemiklerini nasıl sızlattıklarını düşünmediler. Her ne kadar kötü günlerin karamsarlığı içinde isek de milletimin, özellikle de kadınlarımızın sağduyusuna ve vatanseverliğine güvenerek, bu karanlığı da yenerek, Atamızın çizdiği yola geri döneceğimize inanıyorum.Cumhuriyet her şeydir”

muazzez-ilmiye-cig.jpg

Röportajın tamamının yer aldığı Merhaba dergisi Sev Medya Yayın Grubu tarafından yayınlanıyor ve seçkin kitabevlerinde, popüler satış sitelerinde ve dijital platformlarda bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler