Dedeman Ailesinde Büyük Çatlak: Kimseden Bağış İstediğimiz Yok!
2019 yılında vefat eden ünlü iş insanı Murat Dedeman’ın ardından başlayan miras ve hak mücadelesine bir yenisi daha eklendi.
Olha Shylova, kızının babasından kalan yasal haklarının Dedeman ailesi tarafından verilmediğini iddia etti. Süreci yargıya taşıyan Shylova, yaptığı açıklamada net mesajlar verdi.
DEDEMAN AİLESİNDE BÜYÜK ÇATLAK
Yaşanan sürece ilişkin Günaydın'a konuşan anne Shylova, Murat Dedeman'ın hayattayken en küçük kızının geleceğini güvence altına almak amacıyla noterde vasiyetname düzenlediğini anca bu vasiyetnamenin yerine getirilmediğini belirterek şunları söyledi:
"Bir anne olarak bugüne kadar sabrettim. Ne yazık ki geçen yıllar bize yalnızca beklemeyi, hayal kırıklığını ve tükenmeyi bıraktı. Murat Dedeman, hayattayken en küçük kızının geleceğini güvence altına almak amacıyla noterde düzenlediği vasiyetnamesiyle iradesini ortaya koymuştu. Ancak bunca yıla rağmen bu iradenin gereği yerine getirilmedi.

SÜREÇ NASIL İŞLEDİ?
Bu süreçte önümüze defalarca farklı anlaşmalar getirildi. İyi niyetle, uzlaşmanın herkes için en doğru yol olduğuna inanarak imza attık. Fakat hiçbir anlaşmanın gerekleri yerine getirilmedi. Verilen sözler tutulmadı, üstlenilen yükümlülükler yerine getirilmedi.
Murat Dedeman'ın eşi Sevda Dedeman da, Sofia'yı kendi evladı gibi sahiplenerek bize destek verdi. Ne var ki tüm bu çabalara rağmen bugün hâlâ kızımızın en temel hakları dahi kendisine teslim edilmiş değildir.
OTELDE ÜCRET TALEP EDİLDİ
Yaşadıklarımızın en acı örneklerinden biri ise savaş nedeniyle çocuğumu koruyabilmek için Türkiye'ye sığındığımız günlerde yaşandı. Kendi babasının otelinde kaldığı günler için kızından ücret talep edildi. Kızım kendisini misafir gibi değil, bir yabancı gibi hissetti.

Bugün kızımızın hakkı olduğu söylenen mirasın getirileri kullanılmaya devam edilirken, o mirasın hak sahiplerinden biri olan Sofia, kendi geleceğine güvenle bakabilmesini sağlayacak en temel haklardan dahi mahrum bırakılmıştır. Öyle ki sağlık güvencesi bile sona ermiştir".
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.