Diyanet'in 30 Ağustos hutbesinde yine Atatürk yer almadı

Diyanet'in 30 Ağustos hutbesinde yine Atatürk yer almadı

Diyanet İşleri Başkanlığı, 30 Ağustos Zafer Bayramı'ndaki cuma hutbesinde yine Mustafa Kemal Atatürk'ü anmadı. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın 4 gün önceki paylaşımı dikkat çekmişti.

Türkiye'nin dört bir tarafında 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 102. yıl dönümünü kutlanıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da 30 Ağustos Zafer Bayramı'na denk gelen Cuma hutbesinde Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü anmadı.

Diyanet bugün, "Bizi biz yapan, bizi millet kılan ruh" başlığıyla yayımladığı hutbesinde 30 Ağustos'a, "Bedir’den Malazgirt’e; Çanakkale’den 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi’ne; 15 Temmuz’dan günümüze kadar î’lây-i kelimetullah aşkıyla üzerinde özgürce yaşayabileceğimiz bir vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi, ahirete irtihal eden kahraman gazilerimizi ve devlet büyüklerimizi rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyorum. Hutbemi, İstiklâl Marşımızın aziz milletimize ebedi istiklâli müjdelediği şu mısra ile bitiriyorum: Hakkıdır, hür yaşamış bayrağımın hürriyet; Hakkıdır, Hakk’a tapan milletimin istiklâl!" ifadelerine yer verildi.

Hutbede Atatürk'ün ismine bu yıl da yer verilmedi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş 26 Ağustos'taki paylaşımında Atatürk'ü anmıştı.,

Erbaş şu paylaşımı yapmıştı:

Bu toprakları bizlere vatan kılan zaferlerimizden #MalazgirtZaferi'nin 953’üncü yıldönümü ve 30 Ağustos Zaferimizin vesilesi #BüyükTaarruz’un 102’nci yıl dönümü dolayısıyla Sultan Alparslan ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere vatan uğruna canlarını ortaya koyarak nice destanlar yazan şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle, minnetle yâd ediyorum.

Aziz emanetleri ve muazzez hatıraları kıyamete kadar her daim yaşayacaktır. Ruhları şad olsun.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler