Dünya Medyası Depremi Böyle Gördü!

Dünya Medyası Depremi Böyle Gördü!

Kahramanmaraş'ta dün meydana gelen ve Türkiye’de 10 ilde büyük yıkıma yol açan şiddetli depremler dünya basınında da gündemin ilk sıralarına yerleşti.

Dünyanın önde gelen yayın kuruluşları Türkiye ve Suriye’de yaşanan depremle ilgili gelişmeleri manşetlerinden paylaştı.


İngiliz Guardian birinci sayfasında Diyarbakır’da enkaz altından çıkartılan bir kız çocuğunun fotoğrafını kullanarak “Feci”: Türkiye ve Suriye’yi vuran depremde binlerce ölü. Son 100 yılın en güçlü sarsıntıları şehirleri harabelere çevirdi” ifadelerini kullandı.

Times gazetesinin manşetinde “Dev deprem binlerce kişiyi uykusunda öldürdü” denildi.

“Son 84 yılın en büyük depreminin Türkiye ve Suriye’yi sallamasının ardından binlerce ölü” manşetini atan Financial Times, depremi “neredeyse son 100 yılın en büyük doğal afeti” olarak niteledi.

Daily Telegraph, ilk sayfasında Hatay’da enkazdan çıkartılan bir gencin fotoğrafını kullandı. Daily Mail, “Masumlar için umutsuz kurtarma çabası” manşetini attı.

“Onlara yardım edin” manşetiyle çıkan Sun gazetesi, 10 bin kişinin enkaz altında ölmüş olmasından korkulduğunu yazarken depremzedeler için bir yardım kampanyası da başlattığını duyurdu.


İngiliz Daily Mirror gazetesi birinci sayfasında, Suriye’de enkaz altında çıkartılan bir çocuğun fotoğrafıyla birlikte “Dehşetin içinde bir umut anı” ifadelerini kullandı.


Fransız Le Monde gazetesinde kurtarma çalışmalarına dikkat çekilirken Washington Post, Suriye'de halihazırda zor olan koşular altında kurtarma çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.


İsrail'in önde gelen yayın organlarından Haaretz, Hatay'da havadan çekilen görüntüleri paylaştı.


Birleşik Arap Emirlikleri yayın organı National ise kurtarma çalışmalarıyla ilgili ayrıntılı haberi manşetten yayınladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler