Ebu Ubeyde'den Nasrallah'a tebrik

Ebu Ubeyde'den Nasrallah'a tebrik

Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, Hizbullah'ın İsrail'e yönelik saldırılarını tebrik ederek, ""Düşmanın (İsrail) cezadan kurtuluşu yok. Her yerde ve her cepheden saldırılara maruz kalma ihtimalinin de sınırı yok" dedi.

İsrail 7 Ekim'den bu yana Gazze on binlerce masum sivili katlederek Orta Doğu'yu kan gölüne çevirdi.

Eski Hamas lideri Heniyye ve Hizbullah üst düzey komutanı Fuad Şükr suikastleri ile birlikte bölgede savaş kapıya dayandı.

Lübnan'daki Hizbullah güçleri bugün görülmemiş bir saldırı başlattı. Bunun üzerine İsrail 48 saat OHAL ilan etti. Kassam Tugayları saldırılara ilişkin açıklama yaptı.

Hizbullah: İsrail'in saldırısı yeni ve tehlikeli bir aşamanın habercisi

HİZBULLAH'I TEBRİK ETTİ

Hamas, Hizbullah ile İsrail arasında bu sabah tırmanan gerilime ilişkin yazılı bir açıklama yayımladı.

Açıklamaya göre Hamas, Tel Aviv'in Hizbullah komutanlarından Fuad Şükür'e düzenlediği suikasta misilleme olarak İsrail'in derinliklerinde stratejik ve hassas hedeflere nitelikli bir saldırıyla karşılık vermesinden dolayı Hizbullah'ı tebrik etti.

Hamas, bunun, İsrail'e atılmış güçlü bir tokat olduğunu ve Tel Aviv'e "Filistin ile Lübnan halkına karşı işlediği suç ve terörün karşılıksız kalmayacağı" mesajı verdiğini belirtti.

Hizbullah İsrail'e 320 füze ateşlediğini duyurdu | Rudaw.net

"TÜM CEPHELER DÜŞMANA KARŞI YANACAK"

Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, Hizbullah lideri Nasrallah'ın İsrail'e saldırı mesajı ile ilgili şunları söyledi:

"Hizbullah’taki kardeşlerimizin Komutan Fuad Şükür suikastına verdikleri ilk tepkiyi tebrik ediyoruz. Lübnan'daki halkımızın ve kahraman direnişçilerinin değerli fedakarlıklarını da takdir ediyoruz.

Düşmanın (İsrail) cezadan kurtuluşu yok. Her yerde ve her cepheden saldırılara maruz kalma ihtimalinin de sınırı yok."

Hizbullah'tan İsrail'e 320 füzeyle 'misilleme': Tel Aviv'de olağanüstü hal ilan edildi

NE OLDU?

İsrail ordusu, Hizbullah'ın İsrail'i hedef almayı planladığını iddia ederek Lübnan'a "önleyici saldırı" başlattığını duyurmuştu.

Bunun ardından Hizbullah, 30 Temmuz'da Beyrut'ta üst düzey komutanlarından Fuad Şükür'e düzenlenen suikasta karşı İsrail'e misilleme saldırısı başlattı.

Hizbullah, misilleme saldırısında 320 roketin yanı sıra bir dizi insansız hava aracıyla (İHA) İsrail ordusuna ait noktaların hedef alındığını ifade etti.

İsrail ordusu, Lübnan'a bu sabah düzenlediği saldırılara 100 kadar savaş uçağının katıldığını ve İsrail'in merkezini vuracak şekilde konumlanan füze rampalarından 40'ının vurulduğunu öne sürdü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler