Ekrem İmamoğlu’nun Siyasi Yasak Ve Hapis Cezası Onaylandı

Ekrem İmamoğlu’nun Siyasi Yasak Ve Hapis Cezası Onaylandı

Ekrem İmamoğlu'nun İstinaf'ta bekleyen davası için emekli amiral Türker Ertürk'ten bomba bir iddia gündeme geldi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun İstinaf Mahkemesi'ndeki siyasi yasak ve hapis davasıyla ilgili yaptığı çıkış gündemdeki yerini korurken Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan İmamoğlu'na yönelik "Öyle televizyon programlara çıkarak, el kol sallayarak, yargı mensupları tehdit edilemez." tepkisi gelmişti. Ekrem İmamoğlu'ndan bununla ilgili yeni bir cevap gelirken, emekli amiral Türker Ertürk davayla ilgili bomba bir iddiayı ortaya attı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 2 yıl 7 ay 15 gün hapis ile 5 yıl siyasi yasak cezası aldığı ve İstinaf Mahkemesi'ne taşınan dava için Sözcü TV'de önemli açıklamalarda bulunmuş ve cezanın onanması halinde milletin ayağa kalkacağını söylemişti.

İmamoğlu, "Bu millet ayağa kalkar. İddiamın ötesi... Hodri meydan. Her şey ortada. Bin tane hukukçuya sorsanız bir tanesi ahmak diye bir kelimeden ceza kesmez. Ahmak kime denmiş? O belli. Bilirkişi raporu belli. Yapılan hamleler belli. Buradan dava üretiyorsun. Ayıptır. Bunu kendine reva gören iktidar bu işin mesulüdür. Hodri meydan. Ceza mı keseceksiniz? Buyurun kesin. Size söz: Bu millet ayağa kalkar. Bu millet size Yargıtay kararı verene kadar, o süreyi göstermez, evinize yollar. Onun da yöntemi belli. Erken seçim gelir." ifadesini kullanmıştı.

İSTİNAFTA ONAYLANDI İDDİASI

Öte yandan Ekrem İmamoğlu'nun İstinaf'ta bekleyen davası için emekli amiral Türker Ertürk'ten bomba bir iddia gündeme geldi.

Tele1'deki yayına konuk olarak katılan Ertürk, Ekrem İmamoğlu'na verilen cezanın istinafta onaylandığını, ancak açıklanması için doğru zamanın beklendiğini iddia etti. Ekrem İmamoğlu'nun da "Hodri meydan" çıkışının bundan kaynaklandığını savundu.

Türker Ertürk aynı açıklamayı bir gün önce de Sözcü TV'de gündeme getirmişti.

Kaynak: Medyaradar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler