Erdoğan: Her aileye 10 bin lira yardım yapılacak

Erdoğan: Her aileye 10 bin lira yardım yapılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremin merkez üssü Kahramanmaraş'ta açıklama yaptı.

Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen ailelere 10'ar bin lira destek verileceğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremin merkez üssü Kahramanmaraş'ta açıklama yaptı. Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen ailelere 10'ar bin lira destek verileceğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Her aileye 10 bin lira yardım yapılacak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş 12 Şubat Stadyumu'ndaki çadır kentte açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, isteyen depremzedelerin Antalya, Alanya, Mersin’deki anlaşmalı otellerde konaklayabileceğini bildirdi.

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şu şekilde:

*Şu an itibarıyla vefat edenlerin sayısı 8 bin 574 yaralı sayısı 49 bin 133. Kahramanmaraş ve diğer 9 ilimizde vatandaşlarımızın sokakta kalmasına müsaade edemeyiz.

*Buradan bir duyuru yapıyorum. Benim vatandaşlarımdan Alanya, Antalya, Mersin gibi illerimizden otellerle görüştük.

*Vatandaşlarımız isterse burada kalmak, bu illerdeki otellere insanlarımızı yerleştiririz. Tüm ihtiyaçlarını otellerde karşılayacağız. Bu adımla işimizi çok daha kolaylaştırabileceğiz.

İlk etapta havalimanlarında ve yollarımızda sıkıntı oldu. Akaryakıt v.s ufak tefek sıkıntılarımız var. Onları da aşıyoruz. Provokatörlere fırsat vermemenizi istiyorum. Hasar tespitlerle birlikte ailelere belirli desteğimizi vereceğiz.

*Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan bu konuda belirli bir bütçeyi ayırdık. Hasar tespitleriyle her ailemize onları bu süreçte rahatlatacak rakamı, bunu 10 bin olarak planladık. 10 biner lira bu ailelere hükümet olarak ulaştıracağız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler