Erdoğan: Kabinede ve Parti Genel Başkan Yardımcılarında Değişiklik Olabilir
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabinede ve AKP Genel Başkan Yardımcılarında bazı değişiklikler olabileceğini söyledi.
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabinede ve AKP Genel Başkan Yardımcılarında bazı değişiklikler olabileceğini söyledi. MHP lideri Devlet Bahçeli'nin DEM Parti Eş Genel Başkanlarının elini sıkmasıyla ilgili de konuşan Erdoğan, "Ortada net ve kararlı bir biçimde uzatılan bir el var" dedi.
Anadolu Ajansı’nın (AA) haberine göre Erdoğan, Arnavutluk ve Sırbistan ziyaretleri dönüşünde, uçakta gazetecilere açıklamalarda bulundu.
"Kabinemizde biliyorsunuz iki arkadaşımız değişime tabi oldu” sözlerini Erdoğan şöyle sürdürdü:
“Şimdi bu yeni süreçte de hem genel başkan yardımcılarında bazı değişiklikler olabileceği gibi aynı şekilde kabinede de duruma göre değerlendirmelerimizi yaparız. Orada da bazı değişiklikler olabilir.”
31 Mart yerel seçimlerinin ardından Erdoğan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'nin yerine, yerel seçimde AKP İstanbul Büyükşehir Başkan Adayı olan önceki bakan Murat Kurum’u atamıştı.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yerine de İstanbul Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu görevlendirilmişti.
31 Mart seçimlerinde ilk kez ikinci parti konumuna düşen AKP’de seçimleri izleyen dönemin en önemli gündem maddelerinden birisi "değişim" vaadiydi.
‘Ortada net ve kararlı bir biçimde uzatılan bir el var’
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yeni yasama yılının açılışında DEM Parti Eş Genel Başkanlarının elini sıkmasıyla ilgili bir soruyu da yanıtladı.
- 'Yeni çözüm süreci' tartışması: AKP ve DEM Parti’de 'yumuşama süreci' nasıl yorumlanıyor?
Bahçeli bu hafta grup toplantısında, "Uzattığım el, 'Gelin Türkiye partisi olun, gelin teröre cephe alın temenni ve teklifidir'" demişti.
Erdoğan da grup toplantısında ittifak ortağına destek vererek, "Cumhur İttifakı'nın uzattığı elin değerinin muhatapları tarafından anlaşılmasını ümit ediyoruz. Ülke meselelerini geniş mutabakatla çözme arzusundayız” ifadelerini kullanmıştı.
Türkiye'ye dönüş yolunda, bu mesajın odağında yeni Anayasa çalışmalarının yer alıp almadığı ve “yeni bir çözüm sürecinin” başlayıp başlamayacağı sorularına Erdoğan şu yanıtı verdi:
"Ortada net ve kararlı bir biçimde uzatılan bir el var. Biz Sayın Bahçeli'nin ortaya koyduğu tavrı ülkemizin demokrasi mücadelesi için olumlu ve anlamlı buluyoruz. Sayın Bahçeli, Türkiye'nin siyasi yapısında uzlaşma ve diyalog çağrısının önemine burada bir vurgu yapıyor. Dolayısıyla Sayın Bahçeli'nin bu attığı adım, bir kenara konulamaz.”
Erdoğan sözlerini, "Temennimiz odur ki bundan sonraki süreçte de bu adımları atanların sayısı çoğalsın. Bu adımları atanların sayısı çoğaldıkça da inşallah yeni anayasa konusunda toplumsal mutabakatın tabanını genişletebiliriz” şeklinde sürdürdü.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.