Erdoğan'dan Dünyaya Çarpıcı İsrail Çağrısı!

Erdoğan'dan Dünyaya Çarpıcı İsrail Çağrısı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arap Birliği Genel Sekreteri Ebu Gayt ile görüştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arap Birliği Genel Sekreteri Ebu Gayt ile görüştü. Görüşmede İsrail'e kapsamlı silah ambargosu uygulanması çağrısında bulunan Erdoğan, savaşın bütün bölgeye yayılabileceğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in Gazze ve Lübnan katliamlarıyla büyük bir savaşa doğru süren Orta Doğu'da gerilimin azaltılmasına yönelik diplomasi trafiğini sürdürüyor.

Gün içerisinde Barzani'yi ağırlayan Erdoğan, ardından Arap Birliği Genel Sekreteri Ebu Gayt ile görüştü.

İSRİAL'E SİLAH AMBARGOSU ÇAĞRISI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt’ı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul etti. Erdoğan görüşmede, İsrail’in Ortadoğu’da yaktığı çatışma ateşini bütün bölgeye yaymaya çalıştığını, İsrail’in amacının Filistinlileri anavatanlarında topraksız bırakmak olduğunu, Türkiye’nin İsrail’in işlediği suçların cezasız kalmaması için tüm kulvarlarda girişimlerini sürdürdüğünü, İsrail’e kapsamlı bir silah ambargosu uygulanmasının baskıyı artırmak için gerekli olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Türkiye’nin Suriye, Libya, Somali ve Etiyopya’daki gerilimlerin bir an önce sonlanmasını ve o bölgelerin barış, huzur ve istikrara kavuşmasını arzuladığını da söyledi.

BARZANİ GÖRÜŞMESİNDE DE AYNI VURGU

Erdoğan, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani'yi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etti. Görüşmede, Türkiye-Irak ilişkileri ve IKBY ile işbirliği üzerinde fikir teatisinde bulunuldu; bölgesel ve küresel gelişmeler ele alındı.

Erdoğan, giderek artan İsrail saldırganlığının bölgeyi topyekün bir savaş alanına çevirme riskinin bulunduğunu, Türkiye'nin tüm bölgenin istikrar ve güvenliğine büyük önem atfettiğini, Irak makamlarının ülkeyi çatışmanın uzağında tutma gayretlerini takdirle karşıladığını ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler