Erdoğan’ın Teğmenler Çıkışına Dair Çarpıcı Yorum!

Erdoğan’ın Teğmenler Çıkışına Dair Çarpıcı Yorum!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kılıçlarını çekip ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ diye slogan atan teğmenlere yönelik açıklamalarını değerlendiren Ahmet Hakan, “Sert cümleler de var, şefkat tınısı taşıyan cümleler de var” tespitinde bulundu.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde kılıçlarını çekip ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ diye slogan atan teğmenlere çıkıştı ve “Bu kılıçları kime çekiyorsunuz? Oradaki birkaç tane kendini bilmez temizlenecek” dedi.

Söz konusu açıklamaları bugünkü köşesinde değerlendiren Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan’dan dikkat çeken yorum geldi. “Erdoğan’ın teğmenler hakkında yaptığı konuşmasında sert cümleler de var, şefkat tınısı taşıyan cümleler de var” diyen Ahmet Hakan, “Şu cümleler, kararlı bir ödünsüzlük içeriyor: ‘Bakılacak, araştırılacak. Birkaç kendini bilmez temizlenecek. Demokratik denetim mekanizmaları çerçevesinde gerekli adımları atacağız.’ Şu cümlelerde ise şefkat tınısı var: ‘Birinci olan üç kızımız var. Birinin ismi İkra, Manisalı ve birinci oldu. Diğer ikisi de birer Anadolu yavrusu. Bu oyuna nasıl geldiler?’ Buradan öyle çok anlamlı, çok kuvvetli, çok farklı bir sonuç çıkarmıyorum. Amacım sadece bu detayı kayda geçirmek” değerlendirmesinde bulundu.

Ahmet Hakan’ın bugünkü köşesinden ‘Erdoğan’ın teğmenler yorumu: Kararlılık da var şefkat de var’ başlıklı bölüm şöyle:

Erdoğan’ın teğmenler hakkında yaptığı konuşmasında...

Sert cümleler de var, şefkat tınısı taşıyan cümleler de var.

*

Şu cümleler, kararlı bir ödünsüzlük içeriyor:

*

“Bakılacak, araştırılacak. Birkaç kendini bilmez temizlenecek. Demokratik denetim mekanizmaları çerçevesinde gerekli adımları atacağız.”

*

Şu cümlelerde ise şefkat tınısı var:

*

“Birinci olan üç kızımız var. Birinin ismi İkra, Manisalı ve birinci oldu. Diğer ikisi de birer Anadolu yavrusu. Bu oyuna nasıl geldiler?”

*

Buradan öyle çok anlamlı, çok kuvvetli, çok farklı bir sonuç çıkarmıyorum.

Amacım sadece bu detayı kayda geçirmek.

Kaynak: Medyaradar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler