Eşref Fakıbaba, AKP’den ve milletvekilliğinden istifa etti

Eşref Fakıbaba, AKP’den ve milletvekilliğinden istifa etti

AKP'li Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba AKP’den ve milletvekilliğinden istifa etti. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla istifasını duyuran Fakıbaba, 2021 yılında da istifa etmiş ancak sonra vazgeçirilmişti.

Yaklaşık 20 yıldır iktidar partisinde siyaset yapan ve bu süreçte Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı dahil birçok üst düzey görevde bulunan Ahmet Eşref Fakıbaba, bugün AKP'den istifa ettiğini açıkladı.

Partisiyle birlikte, kendisine oy veren seçmenlere saygısızlık etmemek adına milletvekilliğinden de ayrıldığını dile getiren Fakıbaba, "Çok değerli arkadaşlarım oldu. Onlardan ayrıldığım için üzgünüm. Ancak siyasi ve ahlaki anlayışıma uygun olmayan bazı kişilerle bundan böyle beraber olmayacağım için de mutluyum" ifadesini kullandı.


Fakıbaba, AKP'nin Şanlıurfa'da 'en büyük güçlerinden' biri olarak biliniyordu. Birçok siyaset bilimci, Fakıbaba'nın seçilmek için herhangi bir siyasi partiye ihtiyacı olmadığı görüşünde.

'SIFIRDAN BAŞLIYORUM, İYİ PARTİ'YE GEÇİYORUM'
İstifa haberinin ardından siyasetçinin İYİ Parti'ye katılacağı ve önümüzdeki çarşamba günü Meral Akşener tarafından rozetinin takılacağı ortaya çıktı.

Sözcü gazetesi yazarı Aytuç Erkin'e yaptığı açıklamada bu haberi doğrulayan Fakıbaba, "Bağımsız bir insanım. Vekillikten de istifamı gönderdim. Etik olarak da Fakıbaba’ya yakışan bir olay. Ben ne AK Partiliyim ne de vekilim. Özgür vatandaş olarak parti seçmem hakkım vardır. Sıfırdan başlıyorum İYİ Parti’ye geçiyorum. Milletvekilliğini bırakmakla AK Parti seçmenine saygısızlık yapmadım. Meral Hanım’la iki kez görüştüm ve ikna oldum" dedi.

2021'DE İSTİFASI KABUL EDİLMEMİŞTİ
2021 yılında da AKP'den istifa eden ancak bu talebi kabul edilmeyen Fakıbaba, o dönem tehdit edildiğini açıklamıştı.

2021 yılında da AKP'den istifa eden, ancak bu talebi kabul edilmeyen Fakıbaba, daha sonra Kasım Gülpınar ve Ahmet Akay'ın ikna etmesi üzerine bu kararından vazgeçmişti: "AK Parti ile doku uyuşmazlığı olanlar var. 2014'den sonra Şanlıurfa'nın kimyası değişti. Bazı isotçular AK Parti'den istifa etmemi istiyor."

AKP'de 'rant' polemiği: Vekil, belediye başkanına Twitter'dan yazdı!AKP'de 'rant' polemiği: Vekil, belediye başkanına Twitter'dan yazdı!


ŞENYAŞAR AİLESİNE YAPILAN SALDIRI İÇİN 'TERÖR OLAYI' DEDİĞİ İÇİN ÖZÜR DİLEMİŞTİ
Şenyaşar ailesine yönelik 2018'deki saldırıdan sonra 'terör olayı' nitelemesini kullanan Ahmet Eşref Fakıbaba, daha sonra kendini affedemediğini söylemişti.

Fakıbaba, Şenyaşar ailesine 'terörist' dediği için utandığını söylemesinin ardından tehdit ve baskılara maruz kaldığını belirterek "Haksızlığa karşı durmaktan ve adaleti savunmaktan asla geri durmayacağım" demişti.

Fakıbaba son dönemde sık sık sosyal medya hesabında AKP'ye yönelik eleştirilerde bulunuyordu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler