Gazeteci Nuray Başaran’dan Çarpıcı İtiraflar: "Tarafsız Olmanın Bedelini Ağır Ödedim"

Gazeteci Nuray Başaran katıldığı bir televizyon programında, meslek hayatı boyunca karşı karşıya kaldığı baskıları ve tehditleri anlatarak tarafsız gazetecilik yapmanın zorluklarına dikkat çekti.

Başaran, geçmişten günümüze kadar uzanan süreçte hem iktidar hem de muhalefet kanadından gelen baskıların hedefi olduğunu belirtti.

Öne çıkan başlıklar şu şekilde:

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın siyasi yasaklı olduğu dönemde kimse yanına yaklaşmazken kendisinin Antep mitingini takip ettiğini belirten Başaran, o dönem yazdığı yazı nedeniyle o dönem medya grup başkanı Tuncay Özkan tarafından jandarma istihbaratına "irticacı" olarak ihbar edildiğini iddia etti.

Bu ihbarlar ve baskılar sonucunda hem kendisinin hem de kızının silahlı adamlarca takip edildiğini söyleyen deneyimli gazeteci, çocuğunu koruyabilmek adına mesleğine 10 yıl ara vermek zorunda kaldığını açıkladı.

2012 yılında Ergenekon davasında tanıklık yaparken, "Bugün yazabiliyor olsaydım, Türkiye'ye başkanlık sisteminin geleceğini ve Erdoğan'ın ilk seçilmiş başkan olacağını yazardım" dediğini ve bu sözleri tutanaklara geçirttiğini belirtti. Bu öngörüsü nedeniyle de "Erdoğan koğuş başkanı mı olacak, ülkeye mi başkan olacak göreceğiz; seni de hapse attıracağız" diyerek tehdit edildiğini aktardı.

Sadece iktidar kanadıyla değil, muhalefetle ilgili yaptığı çalışmalar nedeniyle de hedef olduğunu belirten Başaran; Özgür Özel ile ilgili bir yolsuzluk dosyasını ortaya çıkardığında evinin yakıldığını, Ekrem İmamoğlu ile Beylikdüzü döneminde ilk röportajı yaptığında ise AK Partililerin saldırısına uğradığını ifade etti.

Başaran, konuşmasını "Tarafsız ve mahallesiz gazeteci olmak çok zor" sözleriyle noktalayarak, Türkiye'de bağımsız gazetecilik yapmanın bedeline vurgu yaptı.

https://x.com/ngazetecom

https://www.instagram.com/ngazetecom/

https://www.instagram.com/nuraybasarantv/

https://www.youtube.com/@nuraybasarantv

https://www.facebook.com/share/1HW3HWKcMg/

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler