GOOGLE, YOUTUBE'DA REKLAM ENGELLEYİCİLERİ BİTİRMEYE KARARLI. ŞİRKET SORUNA KÖKÜNDEN BİR ÇÖZÜM GETİRMEYE HAZIRLANIYOR.

GOOGLE, YOUTUBE'DA REKLAM ENGELLEYİCİLERİ BİTİRMEYE KARARLI. ŞİRKET SORUNA KÖKÜNDEN BİR ÇÖZÜM GETİRMEYE HAZIRLANIYOR.

Google, YouTube'da bir türlü alt edemediği reklam engelleyicileri çaresiz bırakmak için bu sorunu kökünden çözmeye hazırlanıyor.

YouTube izleyicileri, abonelik ücreti ödemeden, yani reklamlı hizmet alırken, reklamları engellemek için reklam engelleyiciler kullanabiliyor. Ancak Google bu yönteme başvuran kullanıcılara karşı sert cezalar verebiliyor.

Google yine de YouTube'daki reklam engelleme sorununa kesin çözüm bulamıyor, insanlar reklam engelleyicileri kullanmaktan vazgeçmiyorlar.

Şirket şimdi bu sorunu çözmek için, reklamları videonun dışında ayrı bir reklam video olarak yayınlama politikasını sonlandırmayı planlıyor. Buna göre YouTube'un denediği yeni teknoloji, gösterilecek reklam videolarını, sanki asıl içerik videosunun bir parçası gibi, asıl videonun içine gömecek. Böylece reklam engelleyicileri, reklam videosunun başladığını anlayamayacak.

Reklam engelleyicileri panik yaptı

Popüler bir reklam engelleme uygulamasının geliştiricisi, Google'ın bu yeni yaklaşımı konusunda açıklama yaparak, şimdilik YouTube videolarında uygulamanın çalışmasını engelleyecek bir sorun olmadığını ama yakın gelecekte Google'ın tüm videolara bu teknolojiyi uygulaması halinde reklamları tespit etmelerinin imkansız olacağının altını çizdi.

Öyle görünüyor ki, Google bu zor görevi başarıp seyredilmek için oynatıcıda açılan her video dosyasının içinde, canlı canlı başka bir video enjekte etmeyi başarırsa, reklam engelleyici uygulamalar, en azından YouTube için tarihe karışabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler