Hacer Foggo hangi partiyle görüşüyor?

Hacer Foggo hangi partiyle görüşüyor?

CHP'den Konak Belediye Başkan adayı olarak gösterilmeyen Hacer Foggo, başka partilerden gelen tekliflere ilişkin konuştu.

CHP'den Konak Belediye Başkan aday olarak gösterilmeyen, DEVA Partisi'nden gelen teklifi kabul etmediği duyurulan Hacer Foggo, TİP Genel Başkanı Erkan Baş ile de görüştüklerini belirterek, "TİP ile tekrar görüşmeye devam edeceğiz" dedi.

Sözcü TV yayınına katılan Foggo, TİP Genel Başkanı Erkan Baş'tan da bir telefon aldığını belirterek, "Ama sadece ondan değil. Ayrıca TİP'in İzmir ekibi ve yetkili kurullardan da beni aradılar. Onlarla da bir görüşme gerçekleştirdim" ifadelerini kullandı.

Foggo, şu ifadeleri kullandı:

Şöyle söyleyeyim size Cem Bey, ben sizin programlarınızda biraz önce size kendinizle bahsettiniz. Uzun yıllardır katılıyorum. Benim bütün çalışmalarım yoksulluk üzerine hatta Bundan 2-3 yıl önce Saadet Partisi, İstanbul Kadın Kolları bir araya gelmişler ve 8 Mart'ta bir dayanışma ödülü vermişlerdi. Hatta yine Sayın Mansur Yavaş'ın, Sayın Ekrem İmamoğlu'nun da katıldığı bir toplantıda, İYİ Parti'nin bir toplantısında, Sayın Ümit Özlale'nin organize ettiği yine yoksullukla ilgili bir toplantıda ben katılmıştım. Bunu neden söylüyorum? Çünkü yoksulluk meselesine biraz gerçekten bütün partilerin hak temelli bir sosyal politika, hak temelli bir yoksulluk politikası olsun diye ben yıllarca çalıştım. Ben AK Partili belediyelere de gittim. Bunu anlattım vakti zamanında. Cumhuriyet Halk Partili belediyelere de bunu gidip anlattım. O mahallede hangi belediye varsa orada bir sorun varsa orada o sorun yapılmıyorsa Benim için oradaki belediyenin AK Partili ya da Cumhuriyet Halk Partili olması değil. Bazıları reddetti, bazıları yaptı. Ama birazcık meseleye böyle böyle bakıyorum. Ama ben biliyorsunuz soldan gelen bir insanım. Çok uzun seneler, yıllar önce ben Özgürlük ve Dayanışma Partisi'nde de çalışmış bir insanım ilk kurulduğu zamanlarda. Yani benim hayata bakışım böyle olduğu için kendilerine teşekkür ettim."

Topel'den çağrı

İYİ Parti'nin Ankara adayı Cengiz Topel Yıldırım, sosyal medya hesabından Hacer Foggo'ya çağrı yaptı.

Yıldırım açıklamasında, "Cumhuriyetimizin kalbi ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bizlere emaneti olan Ankara'yı birlikte yönetmeye başladığımızda başkentten doğan ışıkla Türkiye'ye örnek olabiliriz. Sizi birlikteliğe, halkımıza hizmet etmeye davet ediyorum. Ezilenler, yoksullar, dezavantajlı bireyler için İYİ’likte buluşalım" dedi.

Yıldırım, Hacer Foggo'ya yaptığı paylaşımını bir süre sonra sildi.

İsmail Küçükkaya: Ali Babacan, Hacer Foggo’yu arayıp “DEVA adına İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olun” demiş

Gazeteci İsmail Küçükkaya, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın CHP’nin İzmir’den aday göstermediği Hacer Foggo’ya İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı teklifinde bulunduğunu duyurmuştu. Küçükkaya, “Hacer Foggo kibarca, onur duydum diyor, şu şu şu sebeplerle kabule demem diyor” dedi. Küçükkaya, Foggo’yu arayan isimlerden birinin de TİP Başkanı Erkan Baş olduğunu belirterek “Şimdilik detayına giremem” demişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler