Hediye Kartıyla Rüşvet Çarkı! Ataşehir Belediyesi'nde Dev Gözaltı Dalgası!

Hediye Kartıyla Rüşvet Çarkı! Ataşehir Belediyesi'nde Dev Gözaltı Dalgası!

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, inşaat firmalarından imar ve iskan izni karşılığında rüşvet istendiği iddiaları üzerine CHP'li Ataşehir Belediyesi'ne operasyon düzenledi.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından CHP'li Ataşehir Belediyesi'ne yönelik yürütülen rüşvet ve usulsüz imar soruşturması kapsamında düzenlenen operasyonda, Ataşehir Belediye Başkan Vekili Murat Güneş’in de aralarında bulunduğu 13 şüpheli gözaltına alındı.

murat-gunes-atasehir-rusvet

"RÜŞVET VE HEDİYE KARTI İDDİASI"

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, inşaat firmalarından iskan ve imar izinleri karşılığında rüşvet talep edildiği, menfaat karşılığında imar değişikliklerine onay verildiği iddiaları üzerine sabah saatlerinde eş zamanlı operasyon düzenledi.

Belediye çalışanlarının yüksek tutarlı Boyner ve Beymen hediye kartlarını rüşvet olarak kullandıkları, döviz cinsinden nakit paralar aldıkları ve rüşvet veren firma sahipleriyle ortak hareket ettikleri belirlendi. Ayrıca Ataşehir Belediyesi'nde imar ve iskân işlemi bulunan inşaat firması sahiplerine sözde "çöp konteyneri aldırma" bahanesiyle maddi menfaat sağlandığı dijital verilerle kanıtlandı.

13 ŞÜPHELİ GÖZALTINDA

Operasyonda Ataşehir Belediye Başkan Vekili M... G..., M... K..., H... B..., M... A... A..., C... K..., G... A..., A... Ş..., E... K..., E... A..., Y... K..., Y... K..., E... Y... ve L... T... gözaltına alındı.

Şüphelilerin ikamet ve iş yerlerinde yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyale el konulurken soruşturmanın çok yönlü sürdürüldüğü bildirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler