Hem veliler hem çocuklar sevinecek!

Hem veliler hem çocuklar sevinecek!

Milli Eğitim Bakanlığı güncel tatil takvimini paylaştı. 2023'ün ilk uzun tatiline sayılı günler kala sevindiren haber geldi. Peki, yarıyıl tatili ne zaman, okullar hangi tarihte kapanacak? İşte okulların kapanış ve tatil günleri...

19 milyon öğrencinin dört gözle beklediği tatil günleri belli oldu. Tatil planı yapan veliler şimdiden okulların kapanış tarihlerini araştırmaya başladı. Sömestr tatilinde plan yapmak isteyen velilere beklenen sevindirici haber geldi. Hem çocukların hem de velilerin yüzü gülecek. Beklenen kar sonunda geldi. Gözler ise karnelerin alınacağı sömestr tatiline çevrilmiş durumda. Peki sömestr tatili (Yarı yıl) ne zaman? Okullar hangi tarihte kapanacak? İşte 2023 güncel MEB tatil takvimi..

BEKLENEN KAR GELDİ! ULUDAĞ SÖMESTR TATİLİNE HAZIR
'Beyaz Cennet' olarak anılan Uludağ'da beklenen kar yağışı gün gece başladı. Gece saatlerinde başlayan kar yağışı sabaha kadar devam ederken kar kalınlığı 8 santimetreye kadar ulaştı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre Uludağ, 16 Ocak’a kadar kar yağışının etkisi altında olacak. Sömestr tatilinde çocukları ile birlikte karın keyfini çıkarmak isteyen veliler ise şimdiden tatil araştırmalarına başladı.

Uludağ'da otel zincirleri ise yarı yıl tatilinde gelecek olan misafirleri için şimdiden hazırlıklara başladı. 2 hafta sonra sömestr tatilinin başlayacağına dikkat çeken otel sahipleri, "Tüm Türkiye’ye yeni yeni kış geldi, kar geldi. Maalesef bugünlerde bu ayda geldi kar. Mutluyuz tabii. Kayakseverler, kış tatilini özleyenler bekliyorduk karı. Takip ediyorduk. Hemen sömestir başlayacak, 20’si sömestr. Rezervasyonlarımızda iptal söz konusu değil. Bu dönemde kar geleceği belliydi, takip ediliyordu. Doluluklar da zaten artacak. Beyaz cennet burası, karla güzel, sevinçliyiz. Telefonlarımız susmuyor şu anda. Hem sömestr, hem diğer günler ve hafta sonları için talep güzel." açıklamasında bulundular.


YARIYIL (15 TATİL) NE ZAMAN?

Sömestr tatiline kısa bir süre kala veliler 'Yarı yıl tatili ne zaman? Sömestr tatili ne zaman başlıyor? Öğrenciler ne zaman karne alacak?' sorularını araştırmaya başladı. İşte 2023 MEB güncel tatil takvimi;

Öğrencileri ikinci dönem ara tatilinden önce 2 haftalık yarıyıl tatili bekliyor. Öğrencilerin deyimiyle Sömestr tatili 23 Ocak-3 Şubat 2023 tarihleri arasında uygulanacak. 17-20 Nisan 2023'te ise ikinci ara tatil olacak.

KARNELER HANGİ GÜN VERİLECEK?
Yarıyıl tatili için milyonlarca öğrenci karnelerini 20 Ocak Cuma günü alacak. Son ders zilinin çalmasıyla okullarda sömestr tatili 6 Şubat'a kadar sürmüş olacak.


fdbdfb-2.jpg

YAZ TATİLİ NE ZAMAN?
12 Eylül 2022'de başlayan eğitim öğretim dönemi, 16 Haziran 2023'te sona erecek.

RAMAZAN BAYRAMI VE ARA TATİL BİRLEŞTİRİLECEK Mİ?
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yayınladığı dini günler takvimine göre Ramazan Bayramı’nın birinci günü 21 Nisan Cuma gününe denk geliyor. Üç gün sürecek Ramazan Bayramının son günü ise 23 Nisan Pazar günü kutlanacak. Milli Eğitim Bakanlığının yayınladığı tarihlere göre öğrenciler, hafta sonu ile birlikte toplam 9 gün tatil yapacak. Ramazan Bayramı tatilleri hafta sonuna denk geldiği için öğrenciler ek olarak tatil yapmayacak. Ramazan bayramı ile ikinci dönem ara tatili aynı tarihlerde uygulanacak.


2022 VE 2023 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI TAKVİMİ
Yarıyıl tatili: 23 Ocak-3 Şubat 2023
İkinci ara tatil: 17-20 Nisan 2023
Yaz tatili: 16 Haziran 2023

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler