Hızlı yağlanan saçı kurtaran reçete: Suyla karıştırdığınızda saçtaki yağı adeta emiyor

Hızlı yağlanan saçı kurtaran reçete: Suyla karıştırdığınızda saçtaki yağı adeta emiyor

Saç yağlanmasının saçın fazla sebum üretiminden kaynaklanır. Sebum her ne kadar saçı nemlendiren doğal bir yağ olsa da fazla üretildiğinde saçın mat ve yağlı görünmesine neden olabilir.

Saç yağlanmasını hem kadınlarda hem de erkeklerde görülebilen oldukça can sıkıcı bir problemdir. Bu problemi evde bulundurduğumuz malzemeler ile kolaylıkla çözüme kavuşturabiliriz.

Vermiş olduğumuz bu doğal yöntemler saçınızın yağlanmasını geciktirmeye yardımcı olabilir. Fakat oluşabilecek herhangi bir alerjiye karşı öncesinde dermatoloğa danışmanız tavsiye edilir.

SAÇ YAĞLANMASININ SEBEPLERİ

SAÇINIZLA OYNAMAK

Sabah gazetesinin haberine göre, saçınızla oynamak masum bir durum gibi görünse de saç aslında yağlandırmasını hızlandıran bir işlemdir. Parmaklarınız da tıpkı saç derimizin üretmiş olduğu gibi yağ üretir. Bu yağlar saçınıza geçerek saçınızın hızlanma işlemini hızlandırır.

SAÇ KREMİNİ YANLIŞ UYGULAMAK

Saç kremini uygularken saç diplerine sürmemenizde gerekir. Kremi saç ortasında uçlarına doğru sürmeniz daha doğru olacaktır.

YASTIK KILIFINI DEĞİŞTİRMEMEK

Yüzünüzdeki ve saçınızdaki yağlar yastık kılıfına geçer. Yastık kılıfını düzenli olarak değiştirmezseniz önceki günlerden yastığınıza geçmiş olan yağın saçlarınıza geçmesine ve bu durum da saçlarınızın daha hızlı yağlanmasına neden olur.

ÇOK SIK SAÇ YIKAMAK

Saçları çok sık yıkamak saç derisinde tahrişe neden olabilir. Saçta daha fazla yağ üretimini sağlayabilir. Haftada 2 ya da 3 defa saçlarınızı yıkayabilirsiniz. Saçlarınızı yıkarken saç derinize masaj yaparsanız kan dolaşımını hızlanır ve fazla yağ saçtan temizlenir.

YANLIŞ SAÇ KURUTMA YÖNTEMİ

Saçınızı kuruturken yüksek sıcaklıkta kurutuyorsanız bu durum saç derinizi kurutarak daha fazla yağ üretimini sağlayabilir. Ilık ya da soğuk hava kullanmalısınız.

SAÇ YAĞLANMASINI ÖNLEMEYE YARDIMCI OLACAK DOĞAL YÖNTEMLER

ELMA SİRKESİ

Saç derisindeki pH değerini dengelemeye yardımcı olan elma sirkesi böylelikle yağ salınımını kontrol eder ve yağ birikimini azaltır.

Aynı zamanda elma sirkesi saçları yumuşatır, kepek oluşumunu engeller, saçların hızlı uzamasına yardımcı olur, daha güçlü ve sağlıklı görünmesini sağlar. Bir bardak suya bir yemek kaşığı elma sirkesi ekleyin. Saçınızı yıkadıktan sonra bu hazırladığınız su ve elma sirkesi karışımını ile saçınızı durulayın. Yaklaşık bir ya da iki dakika masaj yaparak karışımın saç derinize temas etmesini sağlayın.

LİMON SUYU

İçerisinde doğal asidik maddeler ve c vitamini barındırdığı için saça faydası vardır. Elma sirkesinde olduğu gibi limon suyu da uygulandığında asidik özelliği sayesinde limon suyu, pH seviyesini dengelemeye yardımcı olur. Yağ salımını kontrol eder, yani yağ bezelerinin fazla yağ üretmesini engeller. 2 bardak suyun içine bir adet limonun suyunu ekleyin. Saçınızı bu suyla durulayabilirsiniz.

SİYAH ÇAY

Saç derisindeki fazla yağı emmeyi sağlayan siyah çayın saç için başka faydaları da bulunur. Saçı siyah çay ile durulamak, çayın içerdiği yüksek antioksidan ve kafein içeriği sayesinde saç uzamasını sağlar. Durulamak yerine siyah çayla saçınızı yıkamadan önce maske olarak da değerlendirebilirsiniz. Nemlendirilmemiş ve hasar görmüş saçların parlaklığını artırmaya yardımcı olur.

Siyah çaydaki kafein, düşük gözenekli saçlara sahip olan bireylerde uzun süre bırakılırsa saç tellerini kurutabilir. Bu sorunun önüne geçmek için saçı duruladıktan sonra kremi sürebilirsiniz. İki su bardağı kaynar suya 3 ya da 4 adet siyah çay poşeti koyun. Su oda sıcaklığı derecesine gelene kadar bekleyin. Siyah çayı temiz bir şişeye doldurun. Banyo da saçınızı her zaman nasıl yıkıyorsanız o şekilde yıkayın. Saçınız temiz ve nemli bir hale geldiğinde, saçlarınızı ayırarak saç derinize uygulayın. Saçınıza bone geçirerek yaklaşık otuz dakika bekleyebilirsiniz. Sonrasında saçınızı soğuk ya da ılık suyla durulayın ardından nemi hapsetmek için saç kremi uygulayabilirsiniz.

ALEO VERA

Saç derisini nemlendirmeye yardımcı olan aleo vera jelini saç derinize masaj yaparak uygulayın ardından şampuan ile yıkayın. Nemlendirici özelliğinin yanı sıra yatıştırıcı etkisi de bulunur.

KARBONAT

Karbonat saç derisi üzerindeki fazla yağı emer. Bir çorba kaşığı karbonatı bir bardak suya ekleyin. Saçınızı her zaman nasıl yıkıyorsanız o şekilde yıkayın ve karbonatla karıştırmış olduğunuz su yardımıyla saçınızı durulayın.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam