Huggy Wuggy’nin “arkadaşı” Kissy Missy ile ilgili ailelere kritik uyarı!

Huggy Wuggy’nin “arkadaşı” Kissy Missy ile ilgili ailelere kritik uyarı!

Daha önce Huggy Wuggy ile ilgili ailelere uyarıda bulunan Adli Bilimciler Derneği Başkanı Prof.Dr. İ. Hamit HANCI ve ADBİD Adli Yöneylem Komisyonu Bşk. Av.Dr. Alp ASLAN, bu sefer de Huggy Wuggy’nin “arkadaşı” Kissy Missy ile ilgili uyardı.

Adli Bilimciler Derneği Başkanı Prof.Dr. İ. Hamit HANCI ve ADBİD Adli Yöneylem Komisyonu Bşk. Av.Dr. Alp ASLAN'ın Huggy Wuggy’nin “arkadaşı” Kissy Missy ile ilgili uyarısı şöyle:

“Bağırarak kabustan uyanırsan bana gülümsediğini göreceğim; korkmana gerek yok Kissy Missy burada; gel sarıl bana Huggy Wuggy, problemlerin yok olsun; sadece gülümse, kimsenin ölmesine gerek yok; senin karanlıklardaki rehberin olacağım göklerden bir melek gibi..”

“Çocuk düşmanları”nın yeni eseri ucube “Huggy Wuggy” denilen, çapraz ürünün bir de ucube arkadaşı var: “Kissy Missy”. Çocukların en yakın arkadaşı sevimli ayıcıktan bozma bu karakterlerin, normalde sivri dişleriyle tüyleri diken diken etmesi beklenir. Ancak bizlere dayatılan “duygu mühendisliği” taktikleri ile çocukların bu ucubelerin sergilediği anormal hareket ve duygulardan hoşlanması beklenmektedir. Çocuklarımızın maruz bırakıldığı bu dengesiz, hastalıklı psikolojik mesajların ve mantık hatalarının “yeni normal” olarak kabul edilmemesi gereklidir. Özellikle çocuklar, fiziki-psikolojik olarak gelişme çağında oldukları için heyecan veren farklı şeylere meraklıdırlar. Çocukların merakını “yeni anormallere” evrimleyecek bu “duygu mühendisliği” ürünleri ile acilen çok yönlü mücadele etme gereği vardır. Çocukların masumiyetinden faydalanan bu tür “karşı-mantık ürünleri”nin, toplumun sosyal ve psikolojik sağlığını gelecekte tehlikeye atabileceği bir gerçektir.

ekran-goruntusu-2022-10-15-071607.jpg

Bu nedenle, çocuklarımızın Huggy Wuggy ve Kissy Missy gibi “duygu mühendisliği” ürünleri ile giderek artan oranda maruz kalması, Adli Bilimciler olarak bizleri üzüntüye boğmaktadır. Bu tip çapraz geçişken ürünlerinin (sanal-fiziki birçok mecraı kapsayan ürünler) hakkında yetkili ve görevli tüm Kurum ve Kuruluşlarca eşgüdümlü mücadeleye başlanması, oyuncak mevzuatının özel bir Kanun kapsamına alınması gereklidir. Çaprazlanan ürünler ve oyuncak ve oyuncak özellikli kırtasiyeler, sadece teknik standart ve teknik özellikler ile değil sosyal ve psikolojik özellikleri ile de kontrole tabi tutulmalıdır. Bu hususta Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Sosyal Çalışma Uzmanları (Sosyal Hizmet Uzmanları)’na da görev ve yetki verilmelidir.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler