İki hanım doktor Holistik Tıp için el ele verdi,  Kibele Şifa doğdu

İki hanım doktor Holistik Tıp için el ele verdi, Kibele Şifa doğdu

Holistik Tıp'ın iki uzman ismi Kibele Şifa'yı kurmalarının öyküsünü N Gazete İmtiyaz Sahibi Nuray Başaran'a anlattı

Yaşadığımız yüzyılın insan üzerindeki yükünün sıradan hastalıkların ötesinde rahatsızlıkları da gün yüzüne çıkardığı artık bir gerçek. Bu nedenle de tamamlayıcı ve alternatif tıbbın olmazsa olmaz olduğu günleri yaşadığımız günlerden geçiyoruz.

Bu nedenle de Holistik Tıp geleneksel ve alternatif tıp yöntemleri ile klasik hastane tıbbi yöntemlerinin ihtiyaca göre belirlenmesi ve birbirlerini tamamlayacak şekilde kullanılması çok önemli bir hal almış durumda.

whatsapp-image-2022-10-20-at-14-29-18.jpeg

Ve holistik yaşam ve fonksiyonel –tıbbi beslenmenin de bir o kadar önemli hale geldiği de gerçek.

Tıbbi beslenmedeki amaç, vücudumuzdaki enflamasyonu susturmak için beslenmemize zararlı, istenmedik besin girişini engellemek, son derece doğal, doğru beslenme alışkanlıklarını kazanmak. Böylelikle vücudumuza toksin girişi azalacak, istenmedik antijen algısına karşı oluşturulan antikor ve immun yanıt azalacak.

Tam da bu noktada, ‘ bunu yapabilmek zor görünüyor ‘derken; Ankara’lı iki hanım tıp doktoru bu durumu bilimsel olarak ele aldı ve geriye hiçbir şüphe bırakmadan , insanlığın ‘şifa’ aramasına çare olmak için özel klinik açtı.

Kibele Şifa adıyla Ankara Yaşamkent’te bu yüzyılın hem tüm rahatsızlıklarına en yeni sistemleri ve alternatif tadevileri de ekleyerek çalışan, Op.Dr. Esra Bicik Kırıkkanat ve Dr. Sibel Bilgin’i biz de ziyaret edip hem şifa bulmaya çalıştık, hem de bu şifayı herkese duyurmak istedik.

whatsapp-image-2022-10-20-at-14-29-19-1.jpeg

Op.Dr. Esra Bicik Kırıkkanat

HOLİSTİK YAŞAM

Kliniğin temel felsefesi Holistik yaşam ve bunun yönetimi üzerine kurulmuş. Bilindiği gibi Holistik; genel anlamı itibari ile doğal dengeleri önemseyen ve gözeten bir yaşam şekli ve tedavi biçimi. Bu kelime hemen hemen her alanda kullanılabilir durumda. Bir diğer anlamı ise bütüncüllük ve tamamlayıcılık şeklinde ifade edilmekte.

whatsapp-image-2022-10-20-at-14-29-19.jpeg

Dr. Sibel Bilgin

Dr. Sibel Bilgin bu konuda kliniğin amacını şöyle tanımlıyor:

“Sağlıklı kişilerin bütüncül yaklaşım ile hastalanmamak üzere hücre sağlığından beden bütününe sağlıklarının desteklenmesi, varsa sağlık sorunlarının tespiti ve bütüncül çözümü”, “Mevcut hastalığı olanların ise tıbbi tedavilerinin, fonksiyonel tıp yaklaşımı ile ruh beden zihin bütününü dikkate alarak desteklenmesi”.

whatsapp-image-2022-10-20-at-14-29-19-2.jpeg

Bir de bedenin görsel sağlığı var elbette. Son yıllarda özellikle kırışıklık ve diğer görsel kaynaklı tedavilerin ‘merdiven-altı’ na inmesiyle bir o kadar da tehlikeli hal alan bu tedavi için de; KBB ve Medikal Faisal Estetik konusunda uzman Op. Dr. Esra Bicik Kırıkkanat; dolgu, botox, mezoterapi, PRP, gençlik aşısı, ip askı gibi uygulamalar ile güvenli tedavi sağlıyor.

whatsapp-image-2022-10-20-at-14-29-19-3.jpeg

N Gazete İmtiyaz sahibi Nuray Başaran Demir de, operasyon koltuğuna oturdu.

Bunların yanısıra Kibele Şifa’daki uygulamalar şöyle:

Kişisel Holistik Yaşam Yönetimi

Fonksiyonel Tıp

Akupunktur

Fitoterapi

Ozonterapi

Kupa-Hacamat

Mezoterapi

Hipnoz
Biofeeedback
Teochi

whatsapp-image-2022-10-20-at-14-29-19-5.jpeg

‘Peki Dr. Sibel Bilgin kimdir?’ diye soruyoruz:

1971 yılında İzmir’de doğdum. İlk, orta ve üniversite eğitimimi memleketim İzmir’de tamamlayarak Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesinden 1994 yılında mezun oldum.

Koruyucu sağlık hizmetleri sevdalısı bir hekim olarak İzmir, Bitlis (Tatvan), Ankara şehirlerinde devam eden yaşamımda; Sağlık Ocağı, Sağlık Grup Başkanlığı, Sağlık Bakanlığı Ana Çocuk Sağlığı Aile Planlaması Genel Müdürlüğü ve son olarak da Aile Sağlığı Merkezinde devam eden bir meslek hayatım oldu.

Ya, Op.Dr.Esra BİCİK KIRIKKANAT kimdir?

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde başlamış olduğu lisans eğitimini başarı ile tamamlayarak Tıp doktoru unvanı almıştır.

İhtisasını ise, Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tamamlayıp Kulak,Burun,Boğaz Hastalıkları (KBB) Uzmanı olmuştur.

Op.Dr.Esra BİCİK KIRIKKANAT, Kibele Şifa dışında Ankara Çankaya’da bulunan Özel Ankara Cerrahi Tıp Merkezi’nde hastalarına hizmet vermektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler