Gazim ne diyor?

Gazim ne diyor?

İlk güneydoğu anıtı: isimleriyle güneşi yükseltenler anıtı

Çanakkale savaşı ve Kıbrıs Savaşı’nda verdiğimiz şehitlerimizden sonra güneydoğu’da terör örgütü PKK karşı verdiğimiz şehitler için inşa edildi. 

İsimleriyle Güneşi Yükseltenler Anıtı, Çanakkale Savaşı ve Kıbrıs Savaşı’nda verdiğimiz şehitlerimizden sonra Güneydoğu’da terör örgütü PKK karşı verdiğimiz şehitler için Tuğgeneral Osman PAMUKOĞLU tarafından yaptırılarak Güneydoğu’da verdiğimiz şehitler de ölümsüzleştirildi. 

Anıtın temeli esnasında NGAZETE “Gazi ne diyor” köşe yazarı 3713 terörle mücadele gazisi, 1053 nizamname mağduru Gazi Mustafa Kurubacak da 1gün çalıştı. 

1993-1995 yılları arasında 21 sınır ötesi operasyon ile PKK resmi rakamlara göre 2256 militanını yok eden Hakkâri Dağ ve Komando Tugay Komutanı Osman Paşa, askerleriyle omuz omuza çarpıştığı için Askerleri tarafından kendisine ”Efsane, Efe” lakapları takılmıştır. NGazete yazarımız Gazi Mustafa Kurubacak ejder 2 Kuzey Irak (1995-metina 1640 rakkım 09-21 tepe mevkiinde) yaralandı. 

Güneydoğu ve Doğu ana doluda terörle mücadele sırasında yaralandığı ve vücut bütünlüğü bozulmadı diye gazilik unvanı verilmeyen, yok sayılan ve görmemezlikten gelinen, devletin kapılarından kovulan, hatta bazı bakanlar tarafından sözlü şiddete maruz kalan, (sıyrık) (görünmüyor ki ) (ondan bir şey olmaz hafif çizik ) 19800 (Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın vermiş olduğu rakam) Gazi kahramanlar, şehit kanlarıyla sulanmış vatanımıza ve devletimize her zaman görev almaya, GAZİ olmaya hazır beklemekte.  

19800 Gazi sayılamayan 1053 nizamname mağduru Gazi Mustafa ATATÜRK’ÜN yaşayan birer temsilcisi. 

T.B.M.M. tarafından yüce önderimizin vücut bütünlüğü bozulmadığı için gazilik unvanı verilerek madalyasını göğsüne taktı. 

Hak ve adalet karşısında Türkiye cumhuriyeti devleti kurucusu da, savaşa katılan vatandaşı da eşit değimlidir? 

Anayasamızın 10. maddesinde herkesin eşit haklara sahip olduğu çok açık ve nettir. 15 Temmuz gazisi, güneydoğu gazisinden, Kıbrıs gazisinden ve Kore gazisinden üstün ve ayrıcalıklı değildir. Anayasaya aykırıdır. Hükümetin güney doğu ve Anadolu yaralı gazi vatan kahramanlarına karşı ayrımcılık yapması suçtur. 

Amerika tarafından ülkemize getirilerek üzerinde düzenleme ve düzeltme yaparak uyarlanan ve meclisten geçmediği ve kanun olmadığı halde Uygulamada S.G.K nın 1953 yılındaki bakanlar kurulunca imzalanan 1053 nizamnameyi öne sürerek sıkıntı çıkartmakta. Müdürlük olan bir kurum kendini, meclisten ve kanunlardan üstün görmekte. Kimden talimat almakta? 

Vatan kahramanı gazilerimiz çok acı ve alçaklıktır ki, meclis koridorlarında ki vekiller ve bakanlar ile haklarını aramaya gittiklerinde kahraman olarak görülmemekte, sanki dilenmeye gelmişiz gibi bakılmakta ve sözlü şiddete maruz kalmakta, Bakanlık yapmış kişiler ve vekiller aynen bu sözü kullanmakta, “biz devletten maaş almak için kendimizi vurmuşuz”. haşaaa 

Devlet başkanımız RECEP TAYYİP ERDOĞAN bu zihniyetteki sözde vatansever vekillerden ve bakanlık yapmış cahillerden bir an evvel kurtulmalı ve Adalet yerini bulmalı, hak sahipleri haklarına kavuşmalı. Allah'ın 99 isimlerinden biri olan El Hak ismini tecelli etmesini beklemekte. 

15 Temmuz hain işgal girişiminden sonra, 15 Temmuz şehitlerimiz için ülkemizin çeşitli yerlerinde ve merkezlerinde anıtlar yapılırken tüm vatandaşlarımız kolayca ziyaret ederken Hakkâri’deki ve Kıbrıs’taki şehitlik anıtlarına ziyaret çok zor bir durumda. Daha önceki yazılarımda da bildirdiğim üzere Çanakkale ye nasıl bazı belediyeler tur düzenliyor ise Kıbrıs ve Hakkâri deki anıtlara da turlar düzenleyerek ziyaret etme imkânı sağlanmalı. 

 

Çünkü,

PKK ile mücadele ederken bir asker için rütbelerin en büyüğü, en yücesi olan şahadet mertebesine ulaşan 623 vatan kahraman evladı, isimleri ile ölümsüzleştiren 11 yıl boyunca 28 subay 21 astsubay 574 erbaş ve erlerin Hakkâri dağlarında ki anıtını görmesi hakkı. 

Anıt, Hakkâri Dağ ve Komando Tugayı Ana Kışlasının Korg. Baş yurt Kışlasına hakim ve görkemli bir tepede inşa edildi. 

 

3713 terörle mücadele Kuzey Irak gazisi,1053 nizamname mağduru Mustafa KURUBACAK 

Yazmaya devam edeceğim. 

  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum