İmamoğlu: Bu fotoğraf önemli

İmamoğlu: Bu fotoğraf önemli

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, AKP’li Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız ve CHP’nin Beyoğlu adayı İnan Güney ile birlikte zeminaltı otopark açılışı gerçekleştirdi.

Yıldız ve Güney ile yan yana kurdele kesen İmamoğlu “Bu fotoğraf önemli. Bu görüntü toplumun arzu ettiği şeydir. Takdir milletin. Bu kadar basit” dedi.
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beyoğlu’nda “Piyalepaşa Camii Önü Zemin Altı Otopark ve Çevre Düzenlemesi”nin açılış törenine katıldı.

Törene Cumhur İttifakı’nın tekrar aday gösterdiği AKP’li Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız da katıldı. İmamoğlu açılış konuşmasının sonunda kurdele kesmek üzere AKP’li belediye başkanı Haydar Ali Yıldız ve CHP Beyoğlu Belediye Başkan adayı İnan Güney’i iki yanına aldı. İmamoğlu “Bu fotoğraf önemli, bu çok kıymetli bir fotoğraf” diyerek demokrasi mesajı verdi.

“BU GÖRÜNTÜ TOPLUMUN ARZU ETTİĞİ ŞEYDİR”

İmamoğlu “Belediye başkanlığı dediğimiz makam kime ait biliyor musunuz? Size ait. Milletimize ait. Burada ben de, değerli belediye başkanı arkadaşım da vatandaşa ait olan bir mevkiyi emanet olarak alıyoruz. En iyi şekilde o görevi yerine getirme gayreti içinde oluyoruz. Avcılar Belediye Başkanımız, Sarıyer Belediye Başkanımız da bizimle. Mühim olan şu; demokrasideki şu görüntüyü vermek ve sağlamak. Tabii bunun iki şartı var. Bir; buradaki töreni biz yaparken bizim görevimiz olan, davet etme sorumluluğunu yerine getirmek. Biz kendisini davet ettik. Kendisi gelmese bir anlamı olur muydu? Gene olmazdı. Güzel olan şey onun da bu davete icabet etmesidir. Dolayısıyla karşılıklı bu nezaket, bu görüntü toplumun arzu ettiği şeydir” dedi.


“AĞIR TRAVMA HALİNE GETİRMEMEK HEPİMİZİN SORUMLULUĞU”

İmamoğlu şöyle devam etti:

“Tabii benim gönlümden geçen İnan başkanın kazanması. Ama İnan başkan hizmetiyle, projeleriyle yarışını ortaya koyacak. Haydar Ali bey de kendi hizmetleriyle yarışını öne koyacak. Takdir kimin? Milletin. Bu kadar basit. Bunu ağır travma haline getirmemek hepimizin sorumluluğu. Çünkü başkan seçildi, o günden beri Beyoğlu'nda herkesin belediye başkanı. Ben seçildim, herkesin belediye başkanıyım 16 milyon insanın huzurunda. Yarın öbür gün İnan başkan seçildiği takdirde o da herkesin belediye başkanı olmayı arzu ediyor. Mesela bu kadar özdür. Bu kadar nettir. Hiç kimse kendine ait olan bir koltuğun mücadelesini vermiyor. Onun için manevi değerlerimizi, inançlarımızı, milli duygularımızı bu meselenin bir parçası yapmadan, hizmet odaklı, şehrini, insanını düşünen süreçleri ortaya koyarak hak eden kimse o kazansın kardeşim. Bu kadar basit. Bu yönüyle ben bugün burada bu manzaranın varlığı için elbette ki iki başkana da teşekkür ediyorum ama özellikle davetimize icabet ettiği için Beyoğlu Belediye Başkanımıza ayrıca teşekkür ediyorum. Tekrar bu hizmetimiz hayırlı uğurlu olsun.”

YILDIZ: İNSANLARIN EN İYİSİ İNSANA HİZMET EDERDİR

İmamoğlu sözü önce Haydar Ali Yıldız’a verdi. Yıldız, “Sayın Büyükşehir Belediye Başkanım, saygıdeğer belediye başkanı arkadaşlarım, saygıdeğer muhtarlarım sizleri sevgiyle, saygıyla selamlıyorum. Elbette ki insan esastır. İnsana hizmet esastır. İnsanların en iyisi, en hayırlısı insanlara hizmet edendir. Anlayışımız budur. Şehirler de insanlar gibi zamanla ihtiyaçları değişir. Bu bölgenin insanı olarak burada bu otoparkın, bu meydanın düzenlenmesi çok önemliydi. Geçmişten bugüne bir projeydi. Değerli başkana geçmiş dönemdeki bu projenin hazırlanmasında emeği olan merhum Kadir Topbaş Başkanımıza, emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

GÜNEY: BETON LOBİSİNE TERK ETMEYECEĞİZ

İmamoğlu ardından mikrofonu CHP Beyoğlu Belediye Başkan adayı İnan Güney’e verdi. Güney, “Bizler Beyoğlu'nda doğduk, büyüdük. Bu sokaklara kulak verdiğimizde, bu sokaklar insana hizmet istiyor. Bu sokaklar beton lobisine terk edecek bir metrekaremiz kalmadı diyor. Bu sokaklar kapalı otoparklar, kapalı pazar yerleri, çocuklarımıza yeşil alanlar, yaşlılarımızı sahille buluşturan projeler istiyor. Bu kadar yıldır belediyecilik hizmeti görmüş Beyoğlu'nun ilk kapalı pazar yerini açan sayın Ekrem İmamoğlu'na teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Son olarak mikrofonu alan İmamoğlu “Geçmişten bugüne emeği olan herkese teşekkür ediyoruz” diyerek beraberindeki heyet ile birlikte kurdeleyi kesti.

CENAZE İÇİN İZMİT’E GİTTİ

İmamoğlu açılış töreninin ardından hayatını kaybeden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ablası Mualla Özen’in cenaze törenine katılmak üzere İzmit’e hareket etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler