İngiltere’yi sarsan korkunç “kafa kesme” cinayetinde karar açıklandı

İngiltere’yi sarsan korkunç “kafa kesme” cinayetinde karar açıklandı

İngiltere’de geçen yıl para için arkadaş olduğu kadını vahşice öldürüp kafasını keserek ormana atan Jemma Mitchell’in cezası belli oldu. İngiltere’de karar duruşması televizyonda canlı yayınlanan ilk kadın olan...

İngiltere’de geçen yıl para için arkadaş olduğu kadını vahşice öldürüp kafasını keserek ormana atan Jemma Mitchell’in cezası belli oldu. İngiltere’de karar duruşması televizyonda canlı yayınlanan ilk kadın olan katilin duruşmadaki rahat tavırları da izleyenlerin kanını dondurdu.

İngiltere'yi sarsan “kafa kesme” cinayetinin failinin cezası belli oldu.

Londra'da geçen yıl haziranda ‘şifacı' olarak çalışan Jemma Mitchell'in para anlaşmazlığı yaşadığı 67 yaşındaki arkadaşı Mee Kuen Chong'u öldürüp kafasını keserek ormana atması ülkede şok etkisi yaratmıştı. Ülkeyi ayağa kaldıran cinayette, müdavimi olduğu Kilise'de tanıştığı şizofreni hastası Chong'dan sürekli para isteyen Mitchell'in, kadının kendisinden şüphelenip para vermeyi reddetmesi nedeniyle tüyler ürperten cinayeti işlediği ortaya çıkmıştı.

Mee Kuen Chong

Chong'un cesedini bavulla taşıdığı görüntüler üzerine tutuklanan Mitchell, ilk önce parçaladığı cesedi bavula koyup kurbanın çatı katında saklamış, daha sonra ormana atmıştı. Ceset 16 gün sonra turistler tarafından çürümüş halde bulunmuştu.

Katilin, Chong’un 700 bin sterlinlik mirasının çoğunu kendisine bıraktığını gösteren sahte bir vasiyet hazırladığı ortaya çıkınca da cinayetin sırrı büyük ölçüde çözülmüştü.

KARAR DURUŞMASI TELEVİZYONDA CANLI YAYINLANDI

İngiltere'de karar duruşması televizyonda canlı yayınlanan ilk kadın olan katilin, sağlık eğitiminde öğrendiği yetenekleri de kullanarak korkunç cinayeti büyük soğukkanlılıkla işlediği belirtildi. Dün görülen duruşmada yargıç Richard Marks, olayı “tüyler ürpertici ve trajik bir cinayet” olarak niteledi.

Yargıç Richard Marks

Televizyon başında da çok sayıda kişinin takip ettiği duruşmada hakim, Mitchell'e “İşlediğin cinayetten dolayı hiçbir pişmanlık belirtisi göstermiyorsun. Bu suçun büyüklüğü şoke edici” dedi.

Kanıtlara rağmen cinayet suçlamasını reddeden ve rahat tavırlarıyla dikkat çeken katil Mitchell, ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Hakim, 39 yaşındaki Mitchell'in kurbanının sağlık sorunlarından yararlanarak para için gözünü kırpmadan onun kafasını kestiğini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler