İran Medyası: "İran, Müzakerelerin İkinci Turunda Masaya Oturmayı Reddetti"
İran medyası, İran'ın, ABD ile müzakerelerin ikinci turunda masaya oturmayı reddettiğini yazdı.
ABD Başkanı Trump, Amerikan heyetinin İran'la ateşkes görüşmelerinin ikinci turu için Pakistan'a hareket ettiğini söyledi. Trump anlaşmayı kabul etmezse İran'ı vurmakla tehdit ederken İran medyası, İran'ın ikinci tur görüşmelere katılmayı reddettiğini duyurdu.
İran'ın resmi ajansı IRNA’ya göre Tahran, ABD’nin Hürmüz ablukasını “ateşkes ihlali” olarak nitelendirdiği için müzakerelere katılmayacak.
İran basını, daha önce Hürmüz Boğazı’ndaki ABD ablukası nedeniyle Pakistan’a bir müzakere heyeti gönderme konusunda herhangi bir karar almadığını öne sürmüş, "İran heyeti, Trump'ın İran'a karşı uyguladığı deniz ablukası yürürlükte olduğu sürece müzakere yapılmayacağını vurguladı" ifadelerini kullanmıştı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.