İran’ın Ankara Büyükelçisi Dışişleri’ne Çağrıldı: Füze Krizi Sonrası Kritik Adım

İran’ın Ankara Büyükelçisi Dışişleri’ne Çağrıldı: Füze Krizi Sonrası Kritik Adım

İran’dan fırlatılan ve Türk hava sahasına giren balistik mühimmat nedeniyle, İran’ın Ankara Büyükelçisi Muhammed Hasan Habibullahzade, Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı.

İran’dan fırlatılan ve Türk hava sahasına giren balistik mühimmat nedeniyle, İran’ın Ankara Büyükelçisi Muhammed Hasan Habibullahzade, Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı. Türkiye, bu görüşmede endişelerini ve tepkisini açıkça dile getirdi.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Bakanlığa çağrılan Habibullahzade'den yaşanan hadiseyle ilgili izahat istendi.

İran’ın Ankara Büyükelçisi Dışişleri’ne çağrıldı: Füze krizi sonrası kritik adım - Resim : 1

TÜRKİYE'NİN TEPKİSİ İLETİLDİ

İranlı Büyükelçi'ye, Türkiye'nin tepkisi ve endişesi iletildi.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, İran'dan ateşlenip Türk hava sahasına giren balistik mühimmatın Doğu Akdeniz'deki NATO unsurlarınca etkisiz hale getirildiği duyurulmuş, bazı mühimmat parçalarının Gaziantep'te boş araziye düştüğü bildirilmişti.

İran’ın Ankara Büyükelçisi Dışişleri’ne çağrıldı: Füze krizi sonrası kritik adım - Resim : 2
4 Mart'ta ise Milli Savunma Bakanlığı, İran'dan ateşlenip Türk hava sahasına yöneldiği tespit edilen bir balistik mühimmatın, Doğu Akdeniz'de konuşlu NATO hava ve füze savunma unsurları tarafından etkisiz hale getirildiğini duyurmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler