İş Dünyasını Sarsan Konkordato

İş Dünyasını Sarsan Konkordato

Fenerbahçe Divan Kurulu eski başkan vekili Mithat Yenigün’ün başında olduğu Yenigün İnşaat AŞ, 5 milyar TL borçla mahkemeye başvurdu..

Türkiye’deki konkordato taleplerinde artış, ekonomide yaşanan kriz göstergelerinden biri haline geldi. Bu konkordato ilan eden şirketlerin büyüklüğü de, krizin boyutu hakkında önemli bir gösterge olarak kabul ediliyor.

Son dönemin en büyük konkordato talebi de Ankara’dan geldi. Halk TV’nin haberine göre uzun bir dönem Türkiye Müteahhitler Birliği’nde başkan olarak görev yapan Mithat Yenigün’in mali darboğazı aşamayarak konkordato talep etmesi gündeme düştü.

Konuya yakın kaynaklardan edinilen bilgelere göre Yenigün İnşaat AŞ ve grup şirketleri, 5 milyar lirayı bulan bir borç nedeni ile mahkemenin yolunu tuttu. Temeli 50 yıl önce atılan Yenigün İnşaat, aile şirketi konumunu ise sürdürüyor.

Dünyanın en büyük 250 müteahhitlik firması listesinde yer alan Yenigün İnşaat Rusya, Afganistan, Suudi Arabistan ve Cezayir başta olmak üzere birçok ülkede milyarlarca dolarlık işlere imza attı.

Muş’ta bulunan Alpaslan II Barajı, Kayseri’de bulunan Sarıoğlan Barajı ile Eskişehir’deki Yenice Barajı Yenigün İnşaat’ın imzasını taşıyan projeler arasındaydı.

Kaynak: Paraanaliz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler