İş toplantılarında gülüşün önemine dikkat!

İş toplantılarında gülüşün önemine dikkat!

Aşınmış dişlerin görüntüsü, yönetici konumunda olan bir kişinin stresi yönetmekte yeterince başarılı olamadığı imajını ortaya koyar.

Nasıl bir insan olduğumuz hakkında karşımızdaki kişiye ilk bilgiyi yüzümüz vermektedir. Gülüş ise, yarattığımız algının başrol oyuncusudur. Günümüzde hayat mücadelesi motivasyonunda, başarılı bir iş hayatında ve sosyal çevrede aranılan bir kişi olmakta, gülüşümüz karakter özelliklerimizi tamamlamaktadır. Bunun bilincine varan kişilerin sayısının gittikçe artması, Estetik Diş Hekimliği’ni hem diş hekimliğinin; hem de hastaların başlıca gündemine oturtmuştur. 

“Estetik” kavramı üzerine tarih boyunca birçok kez düşünülüp; konuşulmuştur. Bu felsefik dal, “Simetrik”, “orantılı”, “güzel”, “doğal” gibi birçok sıfatla   tanımlanmıştır. 

Bugünse, görsel olarak varlığını algıladığımız bir cismin, duygu dünyamızda güzellikle olan ilişkisinin karşılığı olarak tanımlayabiliriz.    

Diş Hekimi Dr. Aydan Gürcan, son günlerin en merak edilen konusu estetik gülüş tasarımı hakkında şu bilgileri verdi:

"Diş hekimleri olarak yeni bir gülüş vereceğimiz kişi ile alakalı birçok faktörü değerlendirmekteyiz. 

Diş hekimi tarafından gülüş tasarımı yapılacak olan kişi her yönü ile değerlendirilir. Çünkü karakterinin baskın ve çekinik özellikleri, sosyal ve iş çevresindeki konumu, kendisini görmek istediği yer, mesleği, yaşı, cinsiyeti, fiziksel özellikleri, giyim tarzı vb. birçok özellik göz önüne alınarak yapılan klinik çalışmalar neticesinde diş formları ve gülüş tasarımı için bazı normlar oturmuştur.

Yüz ve ağız bölgesinden ayrıntılı fotoğraflamalar ve videolar sonrası, kişinin analizi tamamlanır, beklentiler üzerine konuşulur. 

Bu süreçte, cinsiyet önemli faktörlerden ilkidir. 

Doğal ve sağlıklı bir gülümsemede maskülen ve feminen notalar bütünün parçasıdırlar. Feminenlik zarif hatlar ve yumuşaklık ile; maskülenlik ise keskin ve tok hatlar ile vurgulanabilir. Erkeklerde kare, sert yapılı, aktif bir diş formu çalışılırken; kadınlarda yuvarlak ve sempatik formlar hedeflenilir.

Diğer önemli faktörlerden bir tanesi olan yaş değerlendirilir iken yapılan analizler,  yüz dokularındaki sarkmaların oluşturduğu değişimlere müdahale gerekliliğinin ve dişlerin görünürlülüğünün hangi oranda artırılacağının bilgisini verir. 

Kişilik incelendiğinde, sempatik yapıda bir kişiye sert geçişli dişlerin tasarlanması, sahip olunacak yeni gülüşün,  kişi ve çevresi tarafından benimsenmesini zorlaştıracaktır. 

Veya zaten sert karakteri ile bilinen bir kişinin agresif formda dişlere sahip olması; o kişi hakkında olumsuz önyargıların artmasına yol açabilir. Bunun gibi birçok sebepten kişinin karakterinin  tanımlanması önemlidir.

Kişiye sunulacak gülüş tasarımının belirlenmesinde, insanalarda sempati ve yakınlık uyandırması avantajlı olan pazarlama ve halkla ilişkiler gibi alanlarda çalışan kişilerin yumuşak geçişli diş formlarına sahip olmaları hedeflenilir. 

Yöneticilerde ise, görev kimliğine uygun olarak diş formlarının maskülenliğinin artırılması; belli dişlerde agresif formlar çalışılması gerekebilir. Fakat burada sınırların aşılması da kişiyi öfkeli ve insanlara karşı mesafeli bir görüntüye sokabilir.

Aşınmış dişlerin görüntüsü, yönetici konumunda olan bir kişinin stresi yönetmekte yeterince başarılı olamadığını; dişlerde form, renk, şekil bozuklukları olan bir gülüş ise, kendisine vakit ayırıp, kendi görüntüsünü değerlendirmeksizin yoğun çalışan ve çalışanlardan da bu zorlu yola girmesini bekleyen bir liderin imajını oluşturabilir. Bu ise çalışanlarda olumlu motivasyon yaratmak konusunda başarısızlıklara yol açabilir.   

Bu tip birçok değerlendirme göz önüne alınarak yapılan başarılı bir gülüş tasarımı sonrasında, doğal dizilimde ve düzgün oranlara sahip, beyaz ve parlak dişlere sahip olmak karşımızdaki kişilerde daha temiz ve daha genç, enerjik, kendinden emin bir algı oluşturmamıza ciddi oranda destek sağlar".

Kaynak: patronlardunyasi.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler