İsrail’den Gazze’ye korkunç saldırı: En az 21 ölü

İsrail’den Gazze’ye korkunç saldırı: En az 21 ölü

İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze Şeridi'ne düzenlediği son saldırıda 3 Filistinlinin hayatını kaybetmesiyle ölenlerin sayısı 21'e yükseldi...

İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze Şeridi'ne düzenlediği son saldırıda 3 Filistinlinin hayatını kaybetmesiyle ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Abluka altındaki Gazze Şeridi'ne saldıran İsrail ile Filistinli gruplar arasında ateşkes sağlandığı duyuruldu.

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail ordusunun bugün Gazze Şeridi’nin kuzeyine düzenlediği saldırıların bilançosuna ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada, bugünkü İsrail saldırısında birçok Filistinlinin hayatını kaybettiği belirtildi.

İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısı bugün 21’e yükseldi. Yaralı sayısının da 64’e yükseldiği kaydedildi.


İSRAİL’DEN AÇIKLAMA

İsrail Ordu Sözcülüğünden yapılan açıklamaya göre, İsrail ordusuna ait savaş uçakları ile saldırı helikopterleri Gazze Şeridi’nde salı gecesi İslami Cihad’a ait 53 ayrı noktada 104 ayrı hedefi vurdu.

Orduya ait helikopterler ve savaş uçaklarının Gazze’nin farklı bölgelerinde İslami Cihad’a ait hedeflere saldırmaya devam ettiği paylaşıldı.

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, yerel basına yaptığı açıklamada, ordunun “Hamas değil İslami Cihad’a ait noktaları hedef aldığını” belirterek, “Roketleri ateşleyenler İslami Cihad. Eğer ki diğer gruplar da çatışmaya katılırsa onlara da karşılık veririz.” dedi.

Taraflar arasında ateşkes görüşmelerine ilişkin haberleri değerlendiren Hagari, “ateşkes olduğu resmen duyurulana kadar İslami Cihad hedeflerine saldırılarının devam edeceğini” söyledi.

Öte yandan, İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant’ın yaptığı güvenlik değerlendirme toplantısının ardından ülkenin güneyindeki olağanüstü hal bölgesinin 40 kilometre alandan 80’e genişletilmesi teklifini hükümete sunduğu belirtildi.

MISIR: ATEŞKES SAĞLANDI

Mısır devlet televizyonu, abluka altındaki Gazze Şeridi’ne saldıran İsrail ile Filistinli gruplar arasında ateşkes sağlandığını duyurdu.

Mısır devlet televizyonlarından Extra News’in haberine göre, abluka altındaki Gazze Şeridi’nde İsrail ile Filistinli gruplar arasında ateşkes sağlandı.

Öte yandan, Filistinli direniş grupları ile İsrail’den ise henüz ateşkese ilişkin açıklama yapılmadı.

Bu arada İsrail Ordu Sözcülüğü, AA muhabirinin ateşkese ilişkin sorusuna “yorum yapmayacakları” yanıtını verdi.

İsrail ve Filistin basınında, gün içinde Mısır, Katar ve Birleşmiş Milletler’in (BM), taraflar arasında ateşkes sağlanması için arabuluculuk yaptığı haberleri yer almıştı.

NELER YAŞANMIŞTI?

İsrail ordusunun vurduğu Gazze Şeridi’nden İsrail yönüne çok sayıda roket atıldı.

İsrail ordusu, “Kalkan ve Ok” ismini verdiği saldırının başlamasından itibaren Gazze’den İsrail yönüne 270 kadar roket atıldığını açıkladı. Söz konusu roketlerden, 205’inin Gazze Şeridi’ni aştığı, bunların 62’sinin İsrail’in hava savunma sistemleri tarafından etkisiz hale getirildiği aktarıldı. Yaklaşık 65 roketin de yeniden Gazze Şeridi içine düştüğü paylaşıldı.

Özellikle Gazze Şeridi çevresindeki Usdud (Aşdod), Askalan (Aşkelon) gibi kentlerin yanı sıra başkent Tel Aviv ve merkez bölgelerinde gün içinde saldırı sirenleri çaldı.

İsrail ordusu, Tel Aviv yönüne atılan bir roketin İsrail yapımı hava savunma sistemi Davut Sapanı tarafından etkisiz hale getirildiğini açıkladı. İsrail üretimi hava savunma sistemi Davut Sapanı’nın ilk defa bir çatışma ortamında kullanıldığı belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler