İsrail'in Tutukladığı Filistinli Maruz Kaldığı İşkenceleri Anlattı.

İsrail'in Tutukladığı Filistinli Maruz Kaldığı İşkenceleri Anlattı.

Esir, klozet suyunda boğulmaya çalışıldığını, yüz gün boyunca dövüldüğünü ve bu süre boyunca kelepçeli ve gözleri bağlı şekilde tutulduğunu açıkladı.

Filistin Kurtuluş Örgütü’ne (FKÖ) bağlı Filistin Esirler Heyeti ile Filistin Esirler Cemiyeti, işgal altındaki Batı Şeria’da bulunan Ofer Cezaevi’nde işkenceye maruz kalan bir esirin yaşadıklarıyla ilgili bir rapor yayımladı.

Raporda Filistinli esirin ismi G.V. olarak geçti.

“Ziyaret edilen mevcut Gazzeli esirlerin yanı sıra serbest bırakılanların ifadelerine göre, işgal devleti (İsrail) makamları, birtakım sistematik suçların yanı sıra Gazzeli esirlere karşı sistematik işkence ve aşağılamalara devam ediyor” ifadelerine yer verilen raporda cezaevinin işkencelerle anılan Sde Teiman'dan farklı olmadığı belirtildi.

İŞKENCE, AŞAĞILAMA, DAYAK...

2 Mart'ta Gazze Şeridi'nin Han Yunus kentinde alıkonulan esir, kıyafetlerinin çıkarıldığını, ters kelepçe yapılıp gözleri bağlandıktan sonra bindirildiği kamyonda darp edildiğini belirtti.

Rapora göre Filistinli esir G.V., şunları söyledi:

“Sorgu memurları, sorgulama sırasında klozet suyuyla beni boğmaya çalıştılar ve bugüne kadar işkenceye, aşağılamaya ve dayağa maruz kalıyoruz."

Üstü metal sacla kaplı bir alanda tutulduğunu belirten G.V. şunları anlattı:

- “Yüz gün boyunca sadece bir hareket yaptığımız için dövüldük ve bu süre boyunca kelepçeli ve gözleri bağlı kaldık.

- Sorgulama sürecinde ‘hayalet yönteminin’ (tutuklunun bağlanıp havaya asılması) yanı sıra, uzun saatler boyunca klozet suyuyla boğma girişimine de maruz kaldım.”

EKMEK SAKLANDIĞI İÇİN ŞİDDETLİ DARP

İsrailli görevlilerin, birkaç parça ekmek saklandığı için koğuştaki herkesi şiddetle darp edildiğini ifade eden G.V. bazı tutukluların vücudunda kırıklar meydana geldiğini söyledi.

Filistin Esirler Heyeti ile Filistin Esirler Cemiyeti'nin raporuna göre esir halen Ofer Cezaevi'nde.

Raporda anestezi olmadan cerrahi ameliyat yapıldığı, bağlama sonucu tutuklularının uzuvlarının kesildiği, farklı düzeylerde cinsel saldırılar yaşandığı, açlık gibi sistematik suçların devam ettiği vurgulandı.

Gazze Şeridi'nde esir alınan binlerce Filistinlinin akıbeti ise bilinmiyor.

1.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler