İştahı bıçak gibi kesiyor! Yağları kısa sürede parçalıyor

İştahı bıçak gibi kesiyor! Yağları kısa sürede parçalıyor

Her zaman aç hissediyor ve sonunda kendinizi yine yemek yerken mi buluyorsunuz? Cevabınız "evet" ise yalnız değilsiniz...

Her zaman aç hissediyor ve sonunda kendinizi yine yemek yerken mi buluyorsunuz? Cevabınız "evet" ise yalnız değilsiniz. Çalışıyorsanız ve gün içerisinde doğru beslenmeye vakit bulamıyorsanız sağlıksız atıştırmalıklara yönelirsiniz. Öğünler arasında yediğiniz sağlıksız yiyecekler vücudunuzda yağların depolanmasına sebep olur. Abur cubur yemek kalori alımını kolayca artırabilir. Ancak düzenli beslenmeye çalışarak ve sağlıklı atıştırmalıklar tüketerek gün boyu yaşadığınız açlık krizlerinin önüne geçebilirsiniz. İştahı kesen yiyecekleri Posta.com.tr okurları için araştırdık.

İştahı bıçak gibi kesen bazı besinler sayesinde kilo kontrolü sağlayabilir ve sağlıklı bir şekilde kilo verebilirsiniz.

Doğal iştah kesici görevi gören bu besinler açlığınızı yatıştırır ve fazla kalori alımını engeller. Doğal iştah kesici yiyecekler nelerdir? sorusuna yanıt arıyorsanız bu yazımıza bir göz atın.

BADEM

Badem zengin bir lif, antioksidan, E vitamini ve magnezyum kaynağıdır ve sadece bir avuç badem doğal olarak iştahınızı iyi bir süre bastırabilir.

Yapılan bir araştırmaya göre, bademlerin tokluk hissini artırdığı ve kilo yönetimine yardımcı olduğu ortaya çıkmış.

Ayrıca bal ile karıştırılmış badem yiyebilir veya ceviz gibi diğer kuruyemişler ve kabak çekirdeği gibi tohumlarla birlikte badem karışımı hazırlayabilirsiniz. Böylece açlığınızı bastırarak kalori alımını engelleyebilirsiniz.

KAHVE

KAHVE

Kahve çekirdeklerindeki kafein ve antioksidanlar da iştahınızı bastırmaya yardımcı olabilir. Bir fincan kahve yemek sonrası içildiğinde harikalar yaratabilir.

Kalori yakmaya, yağ yakmaya ve metabolizmanızı hızlandırmaya yardımcı olduğu için sade kahve içmeye çalışın.

Ancak kahve içerken aşırıya kaçmamanız önerilir. Çok fazla kahve içerseniz veya şeker veya krema oranı yüksek olanları tercih ederseniz kahve kilo vermeniz için faydalı olmaz.

ZENCEFİL

ZENCEFİL

Zencefil yaygın olarak tüketilen bir besin haline geldi. Günlük çaylarınızda veya yemeklerinize zencefil ekleyerek kilo verebilirsiniz.

Yemeklerinize zencefil eklemek hem enerjinize katkıda bulunur hem de doğal olarak iştahınızı bastırır.

Yapılan küçük bir araştırma, kahvaltıda zencefil tüketen kişilerin yemekten sonra en az 3 saat daha tok hissettiklerini ortaya çıkardı. Zencefil, tıbbi özellikleri nedeniyle mide bulantısını hafifletmeye de yardımcı olur. Bu sebeple beslenme listenize mutlaka zencefili dahil etmeniz gerekir.

ELMA

ELMA

Meyveler öğün aralarında yemek için mükemmel yiyeceklerdir. Doğal, besleyici ve lezzetli tatlarla dolu olurlar.

Tüm elma çeşitleri, daha uzun süre tok hissetmenize yardımcı olan çözünür lif, pektin ve su içeriğiyle doludur.
Bunlar biraz çiğneme süresi gerektirdiğinden, vücudunuza artık aç olmadığınızı anlaması için daha fazla zaman vererek aşırı yemenizi engeller.

Çok fazla cips yemek kilonuzu artırabilir, ancak çok fazla elma yemek, gereksiz yere yemediğiniz sürece birçok fayda anlamına gelir. Elmalar şekeri düzenler, enerji seviyenizi artırır ve ek kalorilerin emilmesini önler.

SU

SU

Yemek yedikten hemen sonra aç hissedebilirsiniz. Bir süre önce yeterince yediğin için acıkmanız pek mantıklı gelmeyebilir. Peki, neden bu kadar çabuk aç hissediyor olabilirsiniz? Bu durum vücudunuzun suya ihtiyacı olduğunun bir işareti olabilir. Su alımınızı artırmak, iştahınızı doğal olarak bastırmanıza ve sindirim sisteminizi iyileştirmenize yardımcı olacaktır.

2010 yılında yapılan bir araştırma, yemekten önce iki bardak su içen kişilerin, su içmeyenlere göre yemekte daha az kalori aldıklarını buldu. Gün boyunca düzenli aralıklarla su yudumlamaya devam edin.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler