İstanbul Uçak Bileti Fiyatları ve Şehir Rehberi

İstanbul Uçak Bileti Fiyatları ve Şehir Rehberi

Dünyanın dört bir yanından yoğun ilgi gören İstanbul, yerli ve yabancı turistlerin vazgeçilmez adreslerinden biri olmayı başarır. Peki, İstanbul uçak bileti fiyatları nedir? İstanbul’a nasıl ulaşım sağlanır? İstanbul’a ne zaman gidilir?

Yılın her mevsiminde büyük ilgi gören şehir; tarihi dokusu, mimari yapıları ve doğal güzellikleriyle görenleri büyüler. Geçmişten günümüze birçok kültürün kesişim noktası olan şehir, turistik açıdan da gezginlerin gözdesi konumundadır. Peki, İstanbul uçak bileti fiyatları nedir? İstanbul’a nasıl ulaşım sağlanır? İstanbul’a ne zaman gidilir? İstanbul’da ulaşım olanakları nasıldır? İstanbul’u gezmek için kaç gün yeterli olur? İstanbul’un popüler lokasyonları nerelerdir? İşte, gezginlerin İstanbul hakkında en çok merak ettiği sorular ve cevapları…

İstanbul’a Nasıl Ulaşım Sağlanır?
Pegasus, 110’dan fazla uçuş noktası üzerinden İstanbul’a direkt uçuşlar gerçekleştirir. Türkiye, Avrupa, Asya ve Afrika kıtalarında yer alan birçok ülkeden Pegasus direkt uçuşları ile İstanbul’a ulaşım sağlamak mümkün. Güncel uçak bileti fiyatları hakkında detaylı bilgiye Pegasus’un internet sitesinden ulaşabilirsiniz. İstanbul’dan farklı şehir ve ülkelere uçuş yapmak isteyen gezginler; İstanbul Havalimanı, Atatürk Havalimanı, Sabiha Gökçen Havalimanı gibi birçok havaalanından uçuş yapabilirler.

İstanbul büyük bir şehir olması yönüyle havalimanından gidilecek semtin merkezine ulaşım sağlamak için aktarma yapmak gerekir. Sabiha Gökçen Havalimanı’na iniş yapan gezginler, buradan otobüsle Taksim ve Kadıköy gibi ilçelerin merkezine tek vasıta ile ulaşabilirler. Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan SG-1, E-10 ve E-11’e binerek Kadıköy’e, SG-2 ile de Taksim merkeze gitmek mümkün. Metro ile ulaşım sağlamak isteyen gezginler, yukarıda sıralanan otobüs hatlarından birine binip Soğanlık durağında inerek metro aktarmaya geçiş yapabilirler. Kadıköy - Tavşantepe hattı arasında istenilen durakta inip semt merkezlerine ulaşmak mümkün.Bunların yanı sıra, Havabüs ve Havaş’ta gelen yolcu terminal çıkışlarında tercih edilebilecek ulaşım seçenekleri arasında yer almaktadır.

stanbul-ucak-bileti-fiyatlari-ve-sehir-rehberi1.jpeg

İstanbul’a Ne Zaman Gidilir? Ulaşım Olanakları Nasıldır?

Birçok farklı iklim etkisine sahip olan İstanbul, yılın her mevsiminde yoğun ziyaret alır. Yaz ve kış mevsimlerinin çok sert geçmediği şehirde; Temmuz ve Ağustos aylarında bazı zamanlar 35 derecelik sıcaklıklar görülürken, kış aylarının zaman zaman zorlu geçtiği görülür. İstanbul’da ocak ve şubat aylarında bazı zamanlar kar yağışı görülürken, yılın dört mevsiminde yağmur kendini gösterebilmektedir. Her mevsimde ayrı güzel bir havaya sahip olan İstanbul’u gezginler diledikleri zaman ziyaret edebilirler. Soğuktan ve yağışlardan etkilenmeden gezmek isteyen gezi tutkunları bahar ve yaz aylarını tercih edebilirler.

İstanbul’un trafiği her ne kadar meşhur olsa da, toplu ulaşım olanakları açısından İstanbul oldukça gelişmiş bir şehirdir. Şehirde birçok noktaya kolaylıkla ulaşabilmek için 6 metro hattı bulunmaktadır. Kentin iki yakasında hizmet veren metrobüsler de, en sık kullanılan ulaşım seçenekleri arasında yer alır. Avrupa yakası ve Anadolu yakası arasında geçiş yapabilmek için kullanılan bir diğer toplu taşıma aracı da Marmaray’dır. 42 durağa sahip olan Marmaray, denizin altından geçerek karşı yakaya ulaşır. İETT otobüsleri de, İstanbul’da toplu ulaşımın en önemli detaylarından biridir. Şehrin hemen her noktasına İETT otobüsleriyle ulaşmak mümkün. Otobüslerin yanı sıra bölgedeki dolmuş ve minibüslerle de ulaşım sağlamak mümkün oluyor.

İstanbul’u Gezmek için Kaç Gün Yeterlidir?
Yedi Tepeli Şehir olarak bilinen İstanbul’u tam anlamıyla gezebilmek için oranın yerlisi olmak bile yeterli olmayabilir. Fakat şehrin en önemli bölge ve mekanlarını görebilmek için İstanbul’a seyahat eden gezginlerin en az 1 hafta ayırmaları yeterli olacaktır. İstanbul’u ziyaret eden gezginlerin mutlaka gezmesi gereken başlıca lokasyonları; Mısır Çarşısı, Sirkeci Tren Garı, Yeni Cami, Eminönü Meydanı, Sultanahmet, Ayasofya Cami, Taksim, İstiklal Caddesi, Rumeli Hisarı, Kız Kulesi, Çamlıca Tepesi, Galata Kulesi ve Topkapı Sarayı olacak şekilde sıralamak mümkün.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler